Odgođena Prva sveta pričest na Humcu – Jabuka.tv

Odgođena Prva sveta pričest na Humcu

Crkva svetog Ante Humac
Kako se doznaje od humačkog župnika fra Ljube Kurtovića, donesena je odluka da se Prva sveta pričest u toj župi odgodi za 25. travnja.

Sukladno epidemiološkim mjerama, ali i činjenici da se dio djece nalazi u izolaciji, odgodili smo Prvu svetu pričest za 25. travnja. Nadamo se da će se do tada situacija popraviti.

Ove godine imamo 134 prvopričesnika u župi. Za sakrament krizme datum ostaje isti 17. travnja, zasad tu nemamo izmjena, kazao je fra Ljubo za Radio Ljubuški.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Čekaju onog diplesu sa kocerina. On je ionako sveznajući bog na zemlji, niti prizna autoritet niti prizna vlastite pogreške….

  • Ti si očito top i rob teorije zavjere. Jadno je kad ne koristiš vlastiti zdrav razum kako bi ako ništa bio bliži Bozjem nauku ali iracionalnome ponasanju kojega ionako ima previšeti tezis jer uopće nemas činjenicu kako opravdao svoje izjave. Blago svakome zdrava razuma i cista obraza pa razjasni sto se ustvari desava. Ako želiš pitaj uredništvu nek ti dadnu moju adresu ip broj telefona, ne bojim se vas velebnih učenih ljudi za tastaturom….niti me hraniš, niti me paziš, a još manje onih koji vicu s raznih mjesta kako je ovo sve bijelo svjetska zavera_zavjera…….bio taj sa oltara, saborske govornici, ili nekog toplog mjesta neke partije ili sa trga….radi nešto korisno evo predaje papire pa volonotiraj u dz sb, nadji put do tog da pomogneš nekome….volontiraj i po selima, po ulicama….

 • Situacija gora nego lani,a na Brijegu planiraju pričest na Mali Uskrs,.Ne znam sta je pametno….Moje dijete od sinoć ima temp,jučer im je bila proba,puno djece na istom mjestu…

  • Zna se što je pametno – strpiti se dok ovo ne mine odnosno dok ne dođu cjepiva – samo je problem što postoje ‘veći katolici od pape’, koji je proljetos obustavio i uskrsna slavlja s narodom u kontekstu pandemije, kao i razno-razni litijaši tamo negdje po ‘srpskom svetu’ ili gdje već.

  • Moramo svi biti odgovorni I ne pridonositi pogorsanju epidemioloske situacije. Apsolutno se slazem da se sve odgodi.

 • Nije mi jasno da se u ovoj situaciji Pričes odrzava. Dijete mi je pozitivno i u sub ne moze na pripreme. Djeca doslovno ili imaju jedan dan temp ili nikako.
  Treba odgoditi …i poštovati mjere

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.