Poznato koliko je prodano karata za letove na relaciji Mostar – Beograd

Direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel potvrdio je u razgovoru za Fenu kako je situacija u mostarskoj zračnoj luci ove godine puno bolja nego u istom razdoblju prošle godine, a uskoro kreću i letovi na relaciji Mostar-Beograd, za koji je već sada prodano 2.000 karata.

Na otvaranju te linije najavljen je i dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali ta informacija još uvijek nije službeno potvrđena.

Nemam još nikakvu službenu najavu o dolasku gospodina Vučića, prvi let je 15. travnja i poslije toga idemo standardno s letovima petak-nedjelja-ponedjeljak. Protokol se radi na većim razinama i onda se isti nama dostavlja par dana prije dolaska. Bile su najave kako će doći gospodin Vučić, ali to je još sve ostalo na nekom usmenom dogovoru, za nekoliko dana ćemo vjerojatno imati više informacije, rekao je Đuzel te dodao da će sredinom ljeta vidjeti kakva će situacija biti s Air Serbiom i kako će se pokušati dogovoriti da ta linija ostane kroz cijelu sezonu letenja.

Istaknuo je i kako je situacija u zračnoj luci puno bolja nego prošle godine.

Kako Zračna luka Mostar može doći i do 500.000 putnika godišnje?

Croatia Airlines leti svoje linije tri puta tjedno, punjenje ide puno bolje nego prošle godine jer se linija uhodava. Negdje smo na 60 posto popunjenosti kabine. Od 15. travnja počinje Beograd tri puta tjedno i već do sada je podano 2.000 karata. Krajem četvrtog i početkom petog mjeseca, odnosno 30. travnja i 2. svibnja, počinju sve ostale destinacije München, Rim, Verona i Bari. To je ono što ćemo imati u ljetnom redu letenja, izjavio je direktor Zračne luke Mostar.

Pored toga, imamo najavljene charter letove iz Irske i Sicilije (Palermo i Catania, op. a.), a čekamo potvrdu i charter iz Bejruta (Libanon). U svakom slučaju ova godina je bolja nego što je bila prethodna, naglašava Đuzel.

Problem s linijom za Bejrut pravi nemogućnost pronalaska zrakoplova.

Mostarskoj zračnoj luci pomoć i od Vlade RH

Tu je nama najveći problem pronaći zrakoplov, zračni promet je zadnjih godina zakrčen, Pojedini zrakoplovi imaju servise koji traju do šest mjeseci, tako da je teško naći veći zrakoplov. Za Bejrut je potrebno imati zrakoplov od 150 mjesta i više i trenutno pregovaramo s Croatia Airlinesom i ako oni uspiju pronaći slobodne kapacitete ti letovi će se odraditi, tj. bar nekih 15-ak letova kroz sezonu iz Bejruta, poručio je Đuzel.

Vjeruje kako će dobre brojke doći s “talijanskih linija” na kojoj će ove godine biti bar 150 letova.

Tu će ići ove redovne linije, charter letovi polako izumiru, to su prevelike grupe i rijetko tko ulazi u rizik da zakupi zrakoplov od 180 mjesta. Ove redovnije linije između Rima, Verone i Barija, očekujemo da će ih puniti hodočasnici za Međugorje, ali vjerujemo da će tu biti i određena brojka naših ljudi koji će putovati u Italiju, zaključio je Đuzel.

Hotelijeri i turistički djelatnici iz Međugorja dogovorili suradnju sa Zračnom lukom Mostar

(Fena | Foto: Zračna luka Mostar)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.