Poznato je kad nastava kreće i u ostalim županijama u FBiH

Nova školska 2019/2020. godina u osnovnim i srednjim školama u devet županija u FBiH kreće 2. rujna. Iznimka je Županija zapadnohercegovačka gdje će učenici u školske klupe sjesti 9. rujna, kao i prvašiću u školama Posavske županije.

Tim povodom, svim učenicima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine želim sretan početak nastave, sa željom da i ovu školsku godinu započnu i završe sa uspjehom i dobrim rezultatima, izjavila je federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović.

Podsjetila je da je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti ove godine sa svim županijskim ministarstvima obrazovanja potpisalo ugovore o financiranju i sufinanciranju nabavke besplatnih udžbenika, i to za učenike drugih razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe, za što je u proračunu za ovu godinu osigurano 600.000 maraka.

U proteklom četverogodišnjem razdoblju Ministarstvo je za nabavke besplatnih udžbenika izdvojilo 2,41 milijun maraka, a u okviru tog projekta omogućeno je 374.176 besplatnih udžbenika za 59.222 učenika.

Cilj je da se svakom djetetu omoguće približno isti uvjeti za stjecanje znanja, odnosno stvore kvalitetniji uvjeti za odgoj i obrazovanje djece u Federaciji Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Nova školska godina u ŽZH počinje 9. rujna

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.