Poznati suparnici Hajduka u pripremnom razdoblju

Hajduk je objavio protivnike za siječanjsko razdoblje svojih priprema, odigrali bi tri utakmice tijekom priprema u Turskoj.

Naime, i ove se zime odlazi u Antalyju, po već ustaljenom običaju, rijetke su zime kad se zadnjih 15 godina mijenjalo destinaciju; bilo da se radio iskorak do Umaga i Hong Konga (2008.) ili do španjolske Marbelle (2010.) ili se pak ostalo na Braču (2006.), jer je prijetila zaraza ptičjom gripom što je mnoge klubove odagnalo od nakane da krenu u Tursku, odnosno otišlo se jednom samo u Rovinj (2015.), zbog takve procjene financijske situacije.

Ove zime, dakle, Hajduk je opet u Antalyji i ostat će čak 15 dana, od 16. do 31. siječnja Željko Kopić vodi svoje hajduke na bazične pripreme, piše Slobodna Dalmacija.

Upamtili smo kako je rekao da želi “jednociklusnu periodizaciju”, dakle temeljne pripreme koje će biti ono glavno za cijelu godinu, a ne da ljeti po Pohorju ili drugdje opet hvata zalet od nule.

Po tome bi ove pripreme trebala biti drugačije, prije svega po intenzitetu, ali se i utakmice dakako igraju.

Upada u oko da su dva susreta u dva dana, zacijelo će biti prostora da svi koji budu na pripremama dobiju šansu od barem 90 minuta kontinuiranog nastupa.

Hajduk je ponovno ukrstio svoje pute s Trenčinom, lani su ga u Turskoj svladali sa 4:2.

Ono što je posebno novo, za siječanj, jest utakmica koju “bijeli” u Splitu priređuju prije putovanja u Malu Aziju, navodi splitski dnevnik.

Dolazi Varteks, prijateljska družina iz Varaždina, poslužit će kao sparing 14. siječnja i zadnji filtar tko će sve na pripreme; a tko ću kući ostati, odnosno biti usmjeren na “mercato” ili pak posudbe.

Dakle, prije onog pravog u Antalyji slijedi pret-provjera u Poljudu, što je novost u ime običaja kakve ima Željko Kopić. Znajući kako je svoje dosadašnje momčadi pripremao, očekivali smo takva što. Kopić u pravilu priredi prvi test kod kuće prije odlaska na dva tjedna “baznog logorovanja”. Pa je sukladno svojim uzusima isto napravio i za kormilom Hajduka.

Dakle, prvo Varteks u Poljudu, pa pravac – Turska. Dva tjedna turske kupelji.

Hajduk, siječanj 2018.

14. I – Poljud: Varteks (15 sati)
20. I – Antalya: Zürich
26. I – Antalya: Lech Poznan
27. I – Antalya: Trenčin

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.