Poznata tri pobjednika natjecanja Find Your SPARK 2018

Treći interdisciplinarni festival tehnologije Find Your SPARK uspješno je završio.

Tko nije uspio posjetiti prostorije SPARKa u subotu 25. kolovoza propustio je puno dobre zabave, edukativne radionice, najnovije tech gadgete i uzbudljiva gaming natjecanja.

Prostor SPARK-a se na jedan dan pretvorio u high tech ustanovu okićenu najmodernijim uređajima i raznim gadgetima koje još niste imali priliku vidjeti. Posjetitelji su mogli isprobati električna vozila, pametne uređaje, dronove, robote i igraće konzole.

Održane su i tri interaktivne radionice: Korištenje i svrha dronova (SPARK), Izrada mobilne aplikacije za kontroliranje robota (STEMI education) i Osnove 3D printa (ZEDA).

Gameri su odmjerili snage u čak tri natjecanja, a najbolji od najboljih su:

● pobjednik RC Car Race-a je Matej Bilinovac. Nagrada: Truck IPX4
● pobjednik Drone Height Estimation-a je Aleksandar Šutić. Nagrada: DJI Mavic Air
● pobjednik Mario Kart-a je Ivan Filipović. Nagrada: Nintendo Switch

Brojke su tu – događaj je posjetilo više od 1.000 ljudi, a više od 40 volontera je pomoglo u organizaciji.

Organizatori događaja su SPARK i SPARK school, i to u sklopu projekta 21st Century Education for 21st Century Career uz podršku Američke ambasade u BiH. Tu su i sponzori, jer što bi FYS bio bez njih: Sync, NSoft, Sportradar, Rolograf, Ožujsko pivo, Eurosan, Red Bull, Alba, Leda, Zdrava Logika i Gonzales.

Sad je vrijeme da čekamo izlazak novih gadgeta, koje će SPARK i SPARK school nabaviti i izložiti na Find Your SPARK 2019! Ukoliko imate prijedloge koje gadgete želite vidjeti sljedeće godine, pišite na [email protected].

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.