“Govno govnima”: Radnici Uljanika i 3. maja pred Vladu RH stavili govno

Oko tisuću nezadovoljnih radnika Uljanika i 3. maja stiglo je oko 11:30 sati na Markov trg, gdje počinje prosvjed pred Banskim dvorima, sa zahtjevima za ostavkom Uprave Uljanik grupe i isplatom srpanjskih plaća.

Radnici uzvikuju “Uprava, odlazi”, “Ne damo Uljanik”, a neki nose transparente s porukama “Ne želimo u Irsku”, “Uskoče uskoči”…

Radnicima na Markovu trgu obratili su se vođe Štrajkaškog odbora, a predstavnici prosvjednika krenuli su u Banske dvore gdje će ih primiti premijer Andrej Plenković i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel poručio je da radnici traže plaće za srpanj i kolovoz, smjene uprava Uljanika i 3. maja i očuvanje radnih mjesta.

Uoči dolaska štrajkaša, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina bio je na sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem, nakon kojega je izjavio da je optimist jer je stekao dojam da bi radnici plaće za srpanj trebali uskoro dobiti.

Opći štrajk u riječkom brodogradilištu 3. maju i pulskom Uljaniku, kao i u cijeloj Uljanik Grupi, počeo je u srijedu, 22. kolovoza, nakon što radnici nisu primili plaće za srpanj.

Štrajkaški odbor najavio je da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok im se ne isplati plaća za srpanj. U riječkom “3. maju” traže i da im se omogući nabava materijala, kako bi se u pogonima ponovno pokrenula proizvodnja, dovršili započeti brodovi i ugovorili novi poslovi, piše Hina.

Na prosvjedu u Zagrebu pojavio se i čovjek odjeven u Batmana, s jasnom porukom podrške radnicima.

Kako javlja Index.hr, radnici su pred zgradom Vlade RH na Markovu trgu ostavili govno u peleni i natpis “Govno govnima“.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.