Nova sezona “Lud, zbunjen, normalan” bez jednog od glavnih glumaca – Jabuka.tv

Nova sezona “Lud, zbunjen, normalan” bez jednog od glavnih glumaca

Ove jeseni snimat će se nova, jedanaesta sezona popularne serije “Lud, zbunjen, normalan”, a novi nastavci snimat će se bez jednog od glavnih glumaca, piše Dnevni Avaz.

Naime, Senad Bašić, koji je od prve sezone glumio Faruka, odlučio je oprostiti se od serije, a objasnio je i zašto se neće pojaviti u novih 36 nastavaka.

Prije dvije godine Nova TV je došla i naručili su 36 epizoda, da bi ih bilo ukupno 300. Onda sam ja sam tražio od izvršne produkcije da se promijeni tekst ugovora za tih novih 36 epizoda, kako bih imao zakonom regulirano 50 godina barem neko od prava. Ipak, nije bilo volje da se išta mijenja, izjavio je Bašić.

Ostatku glumačke ekipe poželio je sreću u novoj sezoni. U seriju se vraćaju dva stara lika Čombe i Šefika, a njih glume Miraj Grbić i Jasna Žalica.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

 • Koje nove serije.Pet god uvijek nove,a uvijek stare.Vise su dosadili i Bogu i coviku.A moja Mirjana zar je do toga doslo da glumis u toj jadnoj seriji

 • joj što se veselim novim serijama..jedva čekam,skroz me opuste i uživam gledati seriju…samo mi je krivo što je Faruk napustio ekipu..bravo i neka budu još bolje nego prije i smiješnije..

 • Humor u ovoj seriji ne postoji.
  Ovo je smiješna serija a nikako humoristična.
  Primitivni izrazi naše svakodnevnice i njena imitacija nisu humor.
  Nažalost, ovakve serije i poistovjećivanje s likovima iz ovog televizijskog djela postaju kulturna baština. Iz svega proizlazi da je naša kulturna baština-prdnut, izrugati, spolno općiti, nepoštovati, psovati, krasti.
  Nerijetko se u ovoj seriji ismijavaju i Hrvati kao konstitutivni narod BiH.
  Naime, u jednom nastavku na kraju se u pjesmi lik “čombe” izruguje tome kako NK Široki Brijeg može biti prvak. Potom, u jednom nastavku ime lika “jure zaklan” koji glumi Hrvata iz Mostara koji treba otkupiti pilot seriju od faruka za mostarsku televiziju. Naime, lik “jure zaklan” je lik koji neodoljivo podsjeća na -Stanca- lika iz novele Marina Držića Novela od Stanca. Kako je Stanac naivan i nerazborit tako i Jure Zaklan. Osim takvog rijetkog predstavljanja Hrvata u Bošnjačko-Muslimanskoj seriji ime i prezime neodoljivo podsjeća na nešto što je neprihvatljivo čak i u umjetničkoj sredini. Ako je ime “jure zaklan” sintagma nečije želje u suptilnosti prividnog smiješnog djela živimo u opasnim vremenima i zlim okolnostima. Uzimajući prezime produkcija fist i autori serije- Zaklan koje doista postoji u BiH ,možda i medju sva tri konstitutivna naroda, zapravo ta serija postaje politički produkt, šund navodnog humorističnog djela.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.