Pozivom iz BiH gradu Bostonu upućena teroristička prijetnja

Policija New Yorka je obavijestila bostonsku policiju o anonimnom pozivu koji je stigao iz BiH, a u kojem je nepoznata osoba uputila terorističku prijetnju Bostonu.

Poziv je stigao na broj za hitne slučajeve 911, nakon čega se u istragu uključio i FBI, piše Fox 25.

Istražna tijela u SAD-u još uvijek utvrđuju ozbiljnost prijetnje, ističući da osoba koja je uputila prijetnju nije govorila o detaljima mogućeg napada.

Izvor kanala Fox 25 je rekao i da su tijekom telefonskog razgovora bili prisutni šumovi, kao i da postoji mogućnost da je umjesto riječi Boston, osoba koja je uputila prijetnju, izgovorila “Bosna”.

Bostonska policija je priopćila da će u narednom razdoblju njihovi pripadnici biti oprezni tijekom patroliranja ulicama, te da će uputiti više svojih pripadnika na mjesta u gradu gdje se okuplja veći broj ljudi.

Guverner Massachusettsa Charlie Baker je izjavio da je njegova poruka građanima slična onoj koju su dužnosnici slali od terorističkih napada u Parizu.

“Potreban nam je stalni dijalog i povećana nazočnost policije na mjestima okupljanja građana. To je najbolji način da se spriječe nemili događaji”, rekao je Baker.

(Jabuka.tv | Klix.ba)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.