Poziv stanovnicima Posušja za prijavu svog prava na nekretninama

Općina Posušje tabla

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove poziva sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Batin, Bašići, Cerovi Doci, Ćesića Draga, Čitluk, Donja Sutina, Glavica, Gornja Sutina, Gradac, Landeke, Lipovice, Nugli, Osoje, Podbila, Poklečani, Sutina Virska, Širića Brijeg, Tribistovo, Vinjani, Vir, Vrpolje, Vučipolje, Zagorje, Zavelim u Općini Posušje da prijave svoja prava na nekretninama.

U sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige u Federaciji Bosne i Hercegovine, Općinski sud u Širokom Brijegu je 29. listopada 2015. godine, pokrenuo javnom objavom proceduru uspostave i zamjene zemljišne knjige.

S tim u vezi, još jednom sve pozivaju sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Batin, Bašići, Cerovi Doci, Ćesića Draga, Čitluk, Donja Sutina, Glavica, Gornja Sutina, Gradac, Landeke, Lipovice, Nugli, Osoje, Podbila, Poklečani, Sutina Virska, Širića Brijeg, Tribistovo, Vinjani, Vir, Vrpolje, Vučipolje, Zagorje, Zavelim u Općini Posušje da prijave svoja prava na nekretninama, najdalje do 11. siječnja 2016. godine.

Prijave se vrše u Zemljišno-knjižnom uredu Općinskog suda u Širokom Brijegu, od ponedjeljka do četvrtka, od 9.00 do 13.00 sati ili putem pošte na adresu Općinski sud u Širokom Brijegu, Obilazna cesta b.b., 88220 Široki Brijeg.

Podneske je moguće dostaviti i u Ured izdvojene jedinice Zemljišno-knjižnog ureda u Općini Posušje, u Ulici fra Grge Martića bb, svakog ponedjeljka i utorka od 8.00 do 14.00 sati.

Osobe koje polažu pravo na nekretnine su dužne dostaviti dva primjerka dokaza svog vlasništva ili drugog prava, a u slučaju potrebe pribavljanja dodatnih dokaza, na njihov osnovan zahtjev rok će se produžiti najmanje za 90 narednih dana. Ovim putem upozoravamo da ako u produženom roku ne uslijedi dostava novih dokaza, zemljišno-knjižni uložak će se uspostaviti na osnovu do tada pribavljenih dokaza.

Također, pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u navedenim katastarskim općinama da provjere prijenos svoga vlasništva iz Knjige položenih ugovora i Knjige etažnog vlasništva u elektronskoj zemljišnoj knjizi kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišne knjige za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru ”Projekta registracije nekretnina”, provodit će se bez naplate sudskih taksi.

Za više informacija o prijavama molimo Vas kontaktirajte:
1. Marija Skoko, Rukovoditelj Zemljišnoknjižnog ureda Općinskog suda u Širokom Brijegu, Tel.: 039/705-381, E-mail: maria.skoko@gmail.com

Informacije o Projektu registracije nekretnina:

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove pokrenula je Projekt registracije nekretnina, koji se odnosi na usklađivanja podataka iz katastra i zemljišne knjige, a koji se realiziraju u sklopu komponente A projekta ”Registracija nekretnina” – RERP.

Komponenta A RERP-a ”Ažuriranje podataka za registraciju nekretnina” je glavna komponenta Projekta, koja se u najvećoj mjeri odnosi na usklađivanje podataka katastra i zemljišnih knjiga, i to za cijelo urbano područje Federacije BiH.

Kroz Projekt je predviđeno i prijenos podataka iz Knjige položenih ugovora (KPU) u zemljišnu knjigu za katastarske općine koje su obuhvaćene Projektom.

Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina putem maila: info@fgu.com.ba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: