Dijalog o zaposlenosti mladih u Širokom Brijegu

U listopadu 2015. godine započela je Kampanja za veću zaposlenost mladih u BiH koja je motivirana činjenicom da je 63 posto mladih nezaposleno po čemu je BiH najlošija u Europi.

Pored nezaposlenosti poseban problem predstavlja neaktivnost mladih na tržištu rada, te izuzetno mali broj onih koji se na dodatne načine usavršavaju i razvijaju svoje vještine (prema istraživanju UN-a samo 25% ima iskustvo s neformalnim obrazovanjem, 10% volontira i 7% mladih je član neke udruge mladih).

Kampanju vodi Omladinska informativna agencija BiH (OIA) sa svojim Munja Inkubatorom uz pokroviteljstvo Ministarstva ljudskih prava BiH te partnerstvo s nizom institucija, organizacija i Veleposlanstvom Švicarske u BiH.

U okviru Kampanje organizirat će se i 15 regionalnih dijaloga širom zemlje s preko 400 ključnih aktera – predstavnicima lokalne vlasti, zavoda za zapošljavanje, obrazovnih institucija, NVO sektora, biznis sektora i poslodavaca, razvojnih agencija i mladih poduzetnika.

Cilj dijaloga je kreirati smjernice za povećanje zaposlenosti mladih, dati preporuke na Izvještaj o zaposlenosti mladih, predstaviti primjere dobre prakse u svojoj lokalnoj zajednici i upoznati se s novom korisnom info platformom Hoću.ba koja Vam može pomoći u radu i promociji Vaših rezultata.

Program:
– Predstavljanje Izvještaja o zaposlenosti mladih i diskusija o preporukama
– Analiza primjera dobre prakse i ideja što se može i treba uraditi u ovoj oblasti
– Promocija novog alata – info platforme Hoću.ba i opcija za suradnju i promociju partnera
– Naredni koraci i aktivnosti Kampanje

Dijalog se održava u utorak 22. prosinca 2015. godine u 12.00 sati u Gradskoj vijećnici Široki Brijeg. Sve informacije možete dobiti na mail: merima@munja.ba.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: