Požari, prometne nesreće, intervencije GSS-a za vikend u ŽZH, planirana isključenja struje u Ljubuškom i Grudama

U dnevnom izvješću Civilne zaštite ŽZH navode kako je za vikend na području ŽZH zabilježen jedan poraž, četiri prometne nezgode, ali i dvije intervencije pripadnika GSS-a. Također tijekom ponedjeljka i utorka planirana su isključenja struje na području Ljubuškog i Gruda

U nedjelju u vremenu od 12 do 13 sati, ljubuški vatrogasci (3 vatrogasca s 1 vozilom) gasili su požar u mjestu Donji Studenci. Gorjela je trava i nisko raslinje. Opožarena površina je oko 500m2.

Za vikend su zabilježene četiri prometne nezgode gdje su tri osobe zadobile tjelesne ozljede.

Prva je bila u petak 4. listopada u 23:15 sati u mjestu Mostarska Vrata (Ljubuški). Jedna osoba zadobila tjelesne povrede, manja materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila.

Druga je zabilježana u subotu 5. listopada u 2:40 sati, u Ulici Pobijenih franjevanja (ŠirokiBrijeg), gdje je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede, a nastala je veća materijalna šteta. U nezgodi su sudjelovala dva vozila.

U nedjelju u 11:20 sati, zailježena je prometna nezgoda u mjestu Humac (Ljubuški), gdje je je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede, a nastala je manja materijalna šteta. U nezgodi sudjelovali osobno vozilo i moped.

Isti dan u 22:30 sati, zabilježena je prometna nezgoda u Ulici Hrvatskih kraljeva na parkingu (Ljubuški), a utvrđena je manja materijalna šteta. U nezgodi sudjelovala dva vozila, nije bilo ozljeđenih.

Posuški vatrogasci (2 vatrogasca s 1 vozilom) imali su jednu tehničku intervenciju u petak 4. listopada na čišćenju šahtova od lišća i drugog smeća.

Pripadnici GSS-a imali su dvije intervencije u nedjelju. Prvo oko 19 sati u mjestu Studenci (Ljubuški), kada je u rijeci Studenčici pronađeno beživotno tijelo 19-godišnje L.B. iz Mostara.

Beživotno tijelo mlade Mostarke pronađeno u rijeci Studenčici pored Ljubuškog

Na poziv PU Ljubuški tijelo su iz rijeke izvukli pripadnici gorske službe spašavanja. U akciji koju je vodio Bruno Grgić iz GSS Ljubuški sudjelovalo je 12 spašavatelja, po šest iz Ljubuškog i Čitluka.

Drugu intervenciju imali su u jutarnjim satima gorski spašavatelji iz Čitluka i Ljubuškog imali i dvije akcije na brdu Križevac (Međugorje) gdje su spašavali teže ozlijeđene hodočasnike iz Britanije i Italije.

Iz JP EP HZHB (Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ Herceg Bosne d. d. Mostar) doznaje se da je elektroopskrba uredna, ipak za ponedjeljak i utorak su planirana određena isključenja struje na području Gruda i Ljubuškog.

Planirana isključenja struje za danas:

 • Poslovnica Elektro Ljubuški
  DV 10 kV Orah (naselja: Humac Ohio, Ruljaš, Humac Zovci, Lisice, Crveni Grm, Lošće Vašarovići, Otunj, Šiljezi, Vašarovići 1 i Vašarovići Betonara)07:45 – 07:55 sati,
 • Poslovnica Elektro Ljubuški
  DV 10 kV Orah (naselja: Vašarovići-Granići, Vašarovići-Matijaševići, grab i Orahovlje) 07:55 – 14:50 sati,
 • Poslovnica Elektro Ljubuški
  DV 10 kV Orah (naselja: Humac Ohio, Ruljaš, Humac Zovci, Lisice, Crveni Grm, Lošće Vašarovići, Otunj, Šiljezi, Vašarovići 1 i Vašarovići Betonara)14:50 – 15:00 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Tihaljina (naselja: Tihaljina, Jabuka i Mijaca) 08:30 – 11:30 sati

Planirana isključenja struje za sutra (8. listopada):

 • Poslovnica Elektro Ljubuški
  DV 10 kV Orah (naselja: Lisice i Crveni Grm) 07:45 – 15:00 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Drinovci (naselja: Dubrava-Drinovci, Erkapići i Kamenice) 08:00 – 08:10 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Drinovci (naselja: Plavilo, Nova Mala, Potočina, Drinovci Čaršija, Metiljevac, Rogina Draga, Drinovci 1, Bovani i Bartuluša.) 08:00 – 15:00 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Drinovci (naselja: Drinovačko Brdo, Peć Mlini, Ploca.) 08:00 – 08:30 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Tihaljina (naselja: Podzelenikovac, Kolakova Mala, Podgradina, Jabuka, Mijaca i Puteševica) 08:20 – 08:30 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Drinovci (naselja: Dubrava-Drinovci, Erkapići i Kamenice) 14:50 – 15:00 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Tihaljina (naselja: Podzelenikovac, Kolakova Mala, Podgradina, Jabuka, Mijaca i Puteševica) 14:50 – 15:00 sati,
 • Poslovnica Elektro Grude
  DV 10 kV Drinovci (naselja: Drinovačko Brdo, Peć Mlini, Ploca.)14:50 – 15:00 sati.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.