Požar većih razmjera na brdu iznad Širokog Brijega

U četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima izbio je požar na Bošnjakovu brdu iznad Širokog Brijega. Požar se u večernjim satima proširio nošen vjetrom te vatra guta pred sobom šumu i nisko raslinje.

”Na terenu je pet naših pripadnika s jednim vatrogasnim kolima. Vatra koja se širila prema kućama je ugašena, dok nam gašenje vatre na ostatku brda otežava nepristupačan teren”, izjavili su za portal Jabuka.tv iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg.

Iz VD Široki Brijeg dodaju da su kontaktirali PU Široki Brijeg koja osigurava požarište.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Ja sam debil. Prebijte me i svi sutite.
  Ja sam debil zapalite sve oko kuća. I niko nije zapalio. Policija je suvisna u ovakom društvu.
  Nije vehabija, nije Čovic zapalio mi smo jadni da ne mozemo biti jadniji.
  Tko nam je sad kriv. Miran dan bez vjetra mi jedni drugima palimo njive i šume.
  Šuma se rađa nakon toliko desetljeća kamenjara, mi ju palimo gdje to ima.
  Nakad mi se čini da smo suvisni na ovom planetu ali kad ovakve dudale vidim sta rade onda je to stvarno tako. Sta da sada izgori vatrogasac niciji otac sin muž. Posto smo mi licemjeri na stotu, bio bi velik sprovod za tog vatrogascs ( mnogi će reći ma budala što nije pustio da gori) i dva dana priče. Mi grad, pre smješno nemamo mi svjesti da budemo magarci.
  Imamo klubove, festivale, šumu neznamo zastititi. Parka niti jednog nemamo, boce nam plivaju rijekom, lovišta ima koliko hoćeš, ne možeš nedjeljom šetat po prorodi. Još palimo tu prirodu.

 • Oba puta požar nastaje poslije radnog vremena, što znači da je piroman motoriziran i bježi s mjesta zločina. Nema puno prometa u tom periodu, dvadesetak auta u sat vremena i netko tko je samac(sumnjam da se usudio zapaliti pred svjedocima, pa makar bili i ukućani), je to i učinio. Znači netko od domicilnog stanovništva. Imaju kameru na početku puta za Gradac pa neka izanaliziraju tko je u tom periodu prošao za Gradac i na obavijsni razgovor. Ovo se ponavlja već par godina i pitanje je samo kada će biti i prva žrtva i nečija kuća. Treba bolesnika(ovo j eipak bolest) privesti i dati ga na liječenje prije nego se desi tragedija.

 • Ko je zapalio DUHANJSKU STANICU… ČIJI SU TO INTERESI BILI? Jeli ga naša Policija pronašla, je ku-rac! zalio je onaj tko će je i kupiti za koju godinu!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.