Požar na Risovcu: Stanje i dalje kritično, kanaderi i jutros iznad Sovića

Požarište iznad Sovića izašlo je iz noći u još jedan neizvjestan dan. Tridesetak mještana, uz podršku vatrogasaca iz Jablanice, cijelu noć borilo se protiv prodiranja vatre u selo.

Stanje na širem rejonu Risovca i dalje je zabrinjavajuće, još su ugroženi selo Sovići u podnožju visoravni Risovac i kompleks mlade jelove šume prema općinama Prozor-Rama i Tomislavgrad.

Općinski štab civilne zaštite Jablanica i jutros je dobio pomoć dva kanadera iz Republike Hrvatske koji djeluju od sedam sati, rekao je za Fenu Omer Nezirić, pomoćnik načelnika općine za civilnu zaštitu i vatrogastvo.

Jučer su u dva navrata djelovali kanaderi Hrvatske, koji su imali veoma dobar učinak, pri čemu je spriječen prodor vatre u selo Sovići. Također, spriječeno je prodiranje vatre u kompleks mlade jelove šume u pravcu planine Vran u općini Tomislavgrad i dubinu općine Prozor-Rama, rekao je Nezirić.

Na terenu su djelovali vatrogasci iz Jablanice, Prozor-Rame, Tomislavgrada, vlasnici privatnih cisterni i terenskih vozila s Risovca, stanovnici Sovića, Risovca i Doljana, uposlenici Parka prirode Blidinje i šuma Herceg- Bosne, radnici Šumarstva iz Prozor-Rame, pripadnici Radio kluba “PUPIN” iz Jablanice, te pripadnici službe za civilnu zaštitu iz Jablanice i Prozor-Rame.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.