Povijesna utakmica u Kataru: Na obje strane braća, Hrvati, Bosanci i Hercegovci

Danas će rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske odigrati posljednji susret u grupi B Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ova utakmica po svemu sudeći neće imati nikakav rezultatski značaj. Naime, Hrvatska je osigurala prvo mjesto, dok BiH može proći dalje samo ako pobijedi Hrvatsku, a Tunis izgubi od Irana. Budući da Tunis igra ranije i da je ogromni favorit protiv Irana, čini se da će Hrvatska i BiH igrati samo za prestiž.

Ipak, sudar BiH i Hrvatske imat će svoju draž i bit će jedna od najneobičnijih utakmica u povijesti sporta. Naravno, glavna posebnost je ta što će jedan protiv drugog igrati dva brata – hrvatski reprezentativac Igor Karačić i BiH reprezentativac Ivan Karačić.

Druga posebnost je ta što su brojni igrači u obje momčadi usko povezani s obje zemlje. Primjerice, Nikola Prce, koji zbog suspenzije neće moći igrati, bio je mladi reprezentativac Hrvatske i igrao je s Igorom Vorijem, a na drugoj strani nekoliko igrača rođeno je i odraslo u Bosni i Hercegovini.

Igor Karačić i Željko Musa su Mostarci, a vratar Mirko Alilović je iz Ljubuškog. Da je izbornik Slavko Goluža, inače rođeni Stočanin, poveo na prvenstvo Marina Šegu i Denisa Buntića hercegovačka kolonija bila bi brojnija.

I ovako sudar BiH i Hrvatske imat će specifičnu težinu, bez obzira što najvjerojatnije neće imati nikakav rezultatski značaj.

(Bljesak.info)



Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.