Poveli su i djecu: Bosanska obitelj priključila se ISIL-u?

Enes Skalić (35), koji je podrijetlom iz BiH, njegova supruga Austrijanka i tri maloljetne kćeri navodno su otišli u Siriju i pridružili se ISIL-u. Traži ih Interpol

Kako pišu austrijski mediji, Enes Skalić (35), koji je podrijetlom iz BiH, sa sobom je poveo 36-godišnju suprugu Michaelu i kćerke 11-godišnju Sarah, devetogodišnju Ajlu i dvogodišnju Enisu u Siriju. Njegova supruga je Austrijanka koja je prešla na islam, a nestanak obitelji prijavila je Michaelina sestra 19. prosinca.

Enes je rođen u Austriji, u Bregenzu, a radio je i s obitelji živio u Štajerskoj. Enes je bio stolar i navodno se našao u financijskim problemima, zbog čega je odlučio prodati kuću. Prema riječima načelnika općine Wettmannstätten Helmuta Kriegla, obitelj je u ovom mjestu živjela do božićnih praznika i sjeća se Ajlinog školskog dnevnika u kojem je, navodno, napisala da želi ići u Meku na hadž i pokriti se. 

Enes je austrijskim antiterorističkim skupinama poznat otprije. Navodno je bio član radikalne grupe sa Zapadnog Balkana. Austrijske obavještajne službe, piše Kurier, vjeruju da je Enes već u Siriji sa obitelji.

(www.24sata.hr)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.