Potvrđena oslobađajuća presuda Tigru za ubojstvo generala Vlade Šantića

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je oslobađajuću presudu zapovjedniku Armije BiH Hamdiji Abdiću Tigru u predmetu “Vlado Šantić”.

Vrhovni sud FBiH odbacio je žalbu Tužiteljstva USŽ-a i potvrdio oslobađajuću presudu, jedinu moguću koja se u odnosu na gospodina Abdića mogla donijeti. I da završim onako kako je moj klijent započeo u prosincu 2016. godine nakon što je bio lišen slobode: ”Sloboda. Nismo zločinci”, rekao je za Klix.ba Abdićev odvjetnik Alen Nakić.

Podsjećamo, prema optužnici Županijskog u Bihaću koja je potvrđena 2019. godine, za otmicu i likvidaciju generala HVO-a Vlade Šantića teretili su se nekadašnji zapovjednik Vojne policije Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić zvani Tigar te pripadnici ove vojne formacije.

Županijski sud u Bihaću oslobodio je optužbi Hamdiju Abdića Tigra i petoricu optuženih za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića čije posmrtni ostatci do danas nisu pronađeni.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Pokazatelj da SDA i dalje kontrolira pravosude. Jad od drzave, sto reci drugo. Serijat ne dozvoljava da bosnjak moze biti presuđen za ratni zlocin u BiH.

  • Odvratna drzava,odvratan sud,odvratan zločinac.ispada da je pokojni Vlado sam uskocio u punu bačvu sumporne kiseline.Strašno,odvratno i sve ih nabijem na k….. a tebi Vlado pokoj duši

    • Na ovom liku se vidi da je los i zao covjek. On bi i danas činio puno gore stvari da mu se pruzi prilika. U ovakvoj uređenoj drzavi pravde nema. Sto se tice ratnih zlocina tu su bosnjaci maheri u malverzacijama sa tuzilastvom i sudovima. Prestrasno je ovo. Covjeka svezali, odveli, mučili, ubili i za kosti mu se ne zna. Lik koji ga odveo oslobođen. Fujjj.!

  • Pokazatelj da u BiH i pred pravosuđem BiH hrvatske zrtve i bosnjacke zrtve nisu isto bitne za pravdu, tuzilastvo i sud… Hrvatske obavjestajne sluzbe 100 posto znaju tko je naredio, ubio i Leutara i Santica. Zasto RH šuti o tome. Na kraju gen. Santic je bio i hrv. Časnik. Ali ocito nekome to nije bitno…

  • sveje ovo montirano u banskim dvorima znase koje šantića likvidiro mrtav čovjek nemore da rekne istinu kao kraijevic i leotar
    banski dvori imaju rezervnog krivca niko ne piše o dariju kordiću šta je izjavio ima godina dana na kordicevoj izjavi prisustovoje europjac sa europskim standardima dragan čović bivši komunista.clan ceka

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.