Potrebno ukazivati na loš položaj branitelja u društvu

Općinski načelnik Luka Čelan upriličio je prijam za sve članove Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Među okupljenim braniteljima, bili su članovi obitelji poginulih, predstavnici HVIDR-e, dragovoljci, veterani, predstavnici oružanih snaga kojima je općinski načelnik uz riječi dobrodošlice čestitao Dan branitelja, te dodao:

– Današnjim danom podsjetit ćemo javnost, prije svega, na snagu ljubavi i domoljublja svakog hrvatskog branitelja i zahvaliti im na tome. Bez te snage, temeljene na pravednosti, ne bismo danas bili ovdje.

Bez obzira na to što je danas dan proslave, trebamo i moramo ukazivati na prava branitelja i govoriti o njihovom lošem statusnom položaju u društvu – kazao je načelnik Čelan.

Također je ispred zgrade za branitelje upriličena podjela ključeva stanova za petnaest obitelji poginulih branitelja.

Nazočne je u ime županijske Udruge obitelji poginulih branitelja pozdravio njezin predsjednik Franjo Čačija, te Neda Radoš, pomoćnica direktorice Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ-a za stambeno zbrinjavanje.

– Ovaj čin je samo jedan mali dio zahvalnosti koju dugujemo poginulim braniteljima koji su dali najvrjednije što su imali – svoje živote.

Neka nam uvijek bude na srcu i u mislima žrtva koju su podnijeli za slobodu svog naroda. Počivali u miru Božjem – rekla je. Ključeve od 15 stanova uručio je premijer HBŽ-a Ivan Jozić.

– Dodjelom današnjih stanova riješili smo stambeno zbrinjavanje svih obitelji poginulih hrvatskih branitelja općine Livno na prvoj crti bojišnice, koje im po zakonu pripada. Preostalih 13 stanova u istoj zgradi bit će dodijeljeno najtežim invalidima Domovinskog rata općine Livno.

Završetkom ove zgrade ne prestaje obveza ove, a ni buduće Vlade, da se brinemo za naše branitelje – naglasio je premijer Jozić.

Općina Livno dala je svoj doprinos u rješavanju stambenog pitanja braniteljske populacije na način da je izvršila besplatnu dodjelu zemljišta i svih potrebnih dozvola, a sredstva za gradnju osigurala je Vlada HBŽ-a.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Jeble vas usdruge iz Domovinskog rata. Upriličili prijem za nekoliko uhljeba u raznim udrugama, a tko je’e banitelje koji nemaju pojma da postoje nekakve udruge, koje je netko utemeljio da “sisa” koji KM iz proračuna. Svirajte ku’cu bagro!

Komentiraj: