Potraga za dječakom okončana tragično, majka još nije pronađena

Potraga za nestalim 5-godišnjim dječakom Patrikom Fogadićem, koji je zajedno s 29-godišnjom majkom Ivanom nestao prije završila je tragično. Tijelo djeteta pronađeno je u akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava, nizvodno od Marine u Prelogu.

Tijelo majke nije nađeno. Teren između Orehovice i Otoka policija je detaljno pregledavala zbog tragova koji su upućivali da bi u vodi mogao biti njihov automobil. Očevid je u tijeku, a potraga za majkom se nastavlja.

Njih dvoje nestali su iznenada u noći s nedjelje na ponedjeljak, između 1 i 2 sata, a oko 1 sat Ivana je na Facebook profili napisala oproštajnu poruku iz koje se moglo naslutiti ono najgore – da će se sebi i sinu oduzeti život, prenosi HRT.

Otkriveni su tragovi uz cestu, na nasipu koji upućuju na to da je Ivana automobilom sletjela u kanal na ravnoj cesti pored derivaciskog kanala HE Čakovec. Automobil je završio u vodi, a ronioci su ga locirali na dubini od 6 do 8 metara.

Na jezero je stigao dječakov otac Valentin Fogadić koji je skočio u jezero dozivajući njegovo ime. Prisutni su ga izvukli iz jezera, unijeli u vozilo hitne pomoći i odvezli.

Započele su pripremne radnje za izvlačenje automobila. Uz policiju, na terenu su bili i pripadnici javne vatrogasne postrojbe Čakovec koji su u srijedu locirali automobil. Na obali su pronađeni tragovi slijetanja, a kanal je na tom mjestu dubok 5-8 metara. Izvlačenje će potrajati nekoliko sati, cijeli proces otežava i kiša koja povremeno pada.

Službene policijske potvrde da jučer izvučeno tijelo dječaka pripada Patriku Fogadiću još nema, iako je stric identificirao tijelo. Dječakovo tijelo prevezeno je na obdukciju na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu.

(HRT)

Komentiraj: