Hrvatska nositelj u kvalifikacijama, Šuker i Kovač oduševljeni

Ždrijeb kvalifikacija bit će održan u St. Petersburgu 25. srpnja, a kao što je prije objavljeno, za jakosne skupine koristit će se srpanjsko izdanje Fifine ljestvice.

Svjetska nogometna organizacija danas je objavila novu ljestvicu na kojoj Hrvatska zauzima 14. mjesto. Hrvatska je deveta među europskim zemljama, a ta pozicija smješta Vatrene u prvu jakosnu skupinu kvalifikacija za SP s Njemačkom, Belgijom, Nizozemskom, Portugalom, Rumunjskom, Engleskom, Walesom i Španjolskom.

“S velikim zadovoljstvom ćemo otići u St. Petersburg na ždrijeb, ponosni što je Hrvatska među tim najuspješnijim europskim zemljama. To je potvrda dobrog rada izbornika Nike Kovača, truda naših Vatrenih i uopće vrijednosti naše reprezentacije. Status nositelja ništa nam ne garantira, ali sigurno nas postavlja u dobru situaciju uoči novih važnih kvalifikacija jer Hrvatskoj je uvijek glavni cilj plasirati se na velika natjecanja. Ponosan sam što ću u St. Petersburgu predstavljati Savez koji je istinska sila europskog nogometa”, kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, prenosi službena stranica HNS-a.

Ni izbornik Vatrenih, Niko Kovač, nije skrivao zadovoljstvo:

“Jako me razveselila ova vijest, kao što je i svakog navijača Hrvatske. Neovisno o jakosnoj skupini, put do Rusije neće biti lagan, no ovo je sigurno lijep uvod u skorašnji ždrijeb . Veliki je uspjeh za tako malo zemlju biti među devet najuspješnijih selekcija, a male razlike između reprezentacija pokazuju koliko je svaki dobar rezultat u ovim kvalifikacijama bio ključan za ovu poziciju. Želio bih čestitati i svom stožeru i Savezu, a posebno igračima, što je mala Hrvatska i ovom prigodom izborila status među najvećima”, istaknuo je Kovač.

(HNS)

Komentiraj: