Potpuni cirkus: Najprije odustali od dolaska Tokio pa ipak pristali poslati pet sportaša na Olimpijske igre

Petero gvinejskih sportaša ipak će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje počinju u petak, konačna je odluka tamošnjeg ministarstva sporta.

Ranije u četvrtak gvinejski ministar sporta Sanoussy Bantama Sow izjavio je kako njegova zemlja neće sudjelovati na Igrama zbog “ponovnog oživljavanja inačica virusa COVID-19”, a ta je odluka naišla na brzu reakciju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji je izrazio “veliko iznenađenje zbog ovakve odluke u posljednji trenutak”.

Uvjereni smo kako se radi o nesporazumu jer svi znate kako su poduzete sve potrebne mjere kako bi se osiguralo zdravlje svih sudionika Igara, objavio je MOO, prenosi Hina.

Reakcija MOO-a imala je pozitivan učinak jer je gvinejska vlada pristala na sudjelovanje svojih sportaša na Igrama.

Gvineju će u Tokiju predstavljati trkačica na 100 metara Aissata Deen Conte, džudaš Mamadou Samba Bah, hrvač Fatoumata Yarie Camara te plivači Mamadou Tahirou Bah i Fatoumata Lamarana Toure.

Još jedna zemlja odustala od sudjelovanja na Olimpijskim igrama

(www.jabuka.tv)
1 komentar

  • Nije to cirkus, cirkus je šta Njemačka radi. Opet će nosat pederske simbole iako su političke poruke zabranjene. Njemci izgleda mogu sve potplatit da postignu svoje ciljeve.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.