Još jedna zemlja odustala od sudjelovanja na Olimpijskim igrama

Gvinejski sportaši neće sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog pandemije covida-19, najavljeno je.

Ukupno je pet sportaša trebalo predstavljati ovu zapadnoafričku državu na Igrama. Međutim, gvinejski ministar sporta Sanoussy Bantama Sow rekao je da njegova zemlja neće sudjelovati zbog “ponovnog oživljavanja inačica covida-19”.

Sow je odluku objasnio u pismu upućenom predsjedniku Nacionalnog olimpijskog odbora Nabiju Camiri, navodi se u izvještaju agencije AFP.

Zbog ponovnog oživljavanja inačica covida-19, vlada, zabrinuta za očuvanje zdravlja gvinejskih sportaša, sa žaljenjem je odlučila otkazati gvinejsko sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju, napisao je Sow.

Međutim, neimenovani izvor AFP-a, blizak vlastima u Conakryju, rekao je da su razlozi prvenstveno financijski i da ministarstvo sporta ne može platiti troškove smještaja i putovanja u Japan za svih pet sportaša u zemlji.

Na Igrama su trebali nastupiti Fatoumata Yarie Camara (hrvanje), Mamadou Samba Bah (džudo), Fatoumata Lamarana Toure i Mamadou Tahirou Bah (plivanje) i Aissata Deen Conte (atletika).

To će biti prvi put da Gvineja nije sudjelovala na Igrama od Montreala 1976. godine. Gvineja još nije osvojila medalju u 11 nastupa na Olimpijskim igrama.

U travnju je i Sjeverna Koreja otkazala sudjelovanje na Igrama u Tokiju navodeći kao razlog novu pandemiju koronavirusa.

(Hina | Foto: EPA)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.