Potpisan ugovor o izgradnji ceste koja će spajati Ravno i Dubrovnik

U petak je u Općini Ravno potpisivan ugovor “Projekt izgradnje regionalne ceste R428, dionica Zavala-Orahov do-Granica RH (Slano).

Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Oleg Butković i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović.

Predmetna dionica u BiH, cesta od Zavale, preko Češljara, do Orahova Dola, duga je deset kilometara, a vrijednost izrade tehničke dokumentacije iznosi oko 154.000 KM, što financira Vlada HNŽ-a koja će sudjelovati i u troškovima izvlaštenja privatnih zemljišnih parcela koje će se naći na samoj trasi.

Rekonstrukcija deset kilometara hercegovačke ceste, koja povezuje Općinu Ravno i Dubrovnik te spaja prometnice hrvatskog juga s međudržavnim graničnim prelazom Slano – Orahov Do – Ravno, je strateški važan projekt za jug BiH, jer spojem s Hrvatskom omogućava izlazak na more preko ovog graničnog prelaza.

Hrvatska s izgradnjom tri kilometra ceste sa svoje strane već kreće, za što je u Dubrovniku ugovor potpisan sredinom veljače, a Ministarstvo prometa i veza BiH, istovremeno radeći na pripremi rekonstrukcijskih zahvata s bosanskohercegovačke strane granice, privodi kraju izradu tehničke dokumentacije, nakon čega će se raspisati natječaj za izvođača radova.

Ministar Butković u petak ujutro sastao se u Mostaru s predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Čović u Mostaru s Butkovićem: Projektima do napretka BiH

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Koliko me pamet služi ta cesta odavno postoji. Prošao sam njome nebrojeno puta, tako da se može raditi samo o rekonstrukciji već postojeće ceste

  • Sve je to lijepo,samo kome.Od te ceste Dubrovnik će imati koristi jer će moći turistički autobusi dolaziti do Vjetrenice,pećine i do Ravnoga.Od Stoca moraš ići preko Ljubinja/RS i onda preko Popova polja do Ravnoga.U Zavali i Češljarima,nema stanovnika,samo u Orahovom dolu 20 ljudi.Za Hrvate iz Popovog polja i Ravnoga kasno je, ljudi su iselili.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.