Odbojkašica izbačena iz reprezentacije BiH zbog veličanja četnika

Mlada odbojkašica iz BiH ostala je bez mjesta u reprezentaciji nakon što je na društvenim mrežama glorificirala zloglasnog četničkog vojvodu iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića.

Ivana Radović (22), koja igra za Ženski odbojkaški klub Gacko iz istoimenog mjesta, objavila je početkom tjedna na Instagramu fotografiju na kojoj je, uz podignuta tri prsta, pozirala sa šubarom koja je imala četničko znakovlje, a uz to je napisala “potomak vojvode Momčila Đujića”.

Đujić je rođen u okolici Knina, a 30-ih godina prošlog stoljeća postao je pravoslavni svećenik. Godine 1941. pridružio se četnicima te je kao jedan od njihovih zapovjednika ratovao u Hrvatskoj, a bio je i na čelu tzv. Dinarske divizije odgovorne za brojne pokolje nad Hrvatima ali i Srbima antifašistima, javlja Hina.

Izbjegao je suočavanje s pravdom tako što je pri kraju rata uspio preko Italije pobjeći u SAD gdje je nastavio voditi četničke organizacije, a 1989. je kasnije osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju dodijelio naslov četničkog vojvode.

Foto: Instagram

Hvaleći se rodbinskim vezama s Đujićem Ivana Radović je potaknula brojne reakcije i osude, a to će je u konačnici stajati nastavka odbojkaške karijere u BiH, u čijim je različitim reprezentacijama bila još od svoje 14. godine.

Radović neće više biti pozivana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, izjavio je u petak za portal Klix glavni tajnik Odbojkaškog saveza BiH Adnan Talić.

Mlada je odbojkašica ranije nudila ispriku svima koje je uvrijedila spornom objavom ustvrdivši kako se s Đujićem kanila poistovjetiti samo kao s pravoslavnim svećenikom.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.