Potpisan sporazum između Grada Široki Brijeg i Udruge EKO ZH – Jabuka.tv

Potpisan sporazum između Grada Široki Brijeg i Udruge EKO ZH

U prostorijama Grada Široki Brijeg u srijedu je potpisan Sporazum o podršci u provođenju i sufinanciranju projekta “YOUth Drive – Program za podizanje svijesti o pravilnom gospodarenju otpadom i osnaživanje zakonodavca za djelovanje”.

Sporazum je u ime grada Široki Brijeg potpisao gradonačelnik Miro Kraljević, a u ime Udruge za razvoj, okoliš i kulturu “Eko ZH” voditeljica projekta Lucija Kvesić.

Svojom podrškom Kraljević je dao snažan poticaj nevladinoj udruzi za daljnje napredovanje i razvoj u ovom sektoru koji ima značajan potencijal da iznese velike projekte na području Županije Zapadnohercegovačke, navodi se u priopćenju.

Projekt YOUth Drive ima za cilj poboljšanja vezana za pravilno upravljanje otpadom u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i razvoj zakonodavnih rješenja koja bi bila izravno primjenjiva.

Učinak ovog projekta bit će vidljiv u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana, osobito mladih u prekograničnim područjima BiH i Crne Gore, o važnosti pravilnog upravljanja otpadom, te zaštiti okoliša. Stvorit će se preduvjeti za unaprjeđenje i dorađivanje postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom, a kao primjer dobre prakse ukloniti će se veći broj divljih odlagališta, te postaviti kante za elektronski otpad. U okviru projekta planirano je uraditi analizu stanja na terenu po pitanju odlaganja otpada i zaštite vodotoka, kao preduvjet za buduće akcije sličnog tipa.

Podizanje svijesti o zaštiti okoliša i pokretanje konkretnih akcija na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru projekta “YOUth drive” kroz IPA Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija u iznosu preko 230.000 eura. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru (CG). Projekt je počeo je sa realizacijom aktivnosti u studenom 2019, a trajati će do svibnja 2021. godine, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Koga općina pravim ludim kakav eko feal prazni kemikalije koje idu u rijeku jeli gradonačelnik zna da riba u rijeci oboljeva….šta je taj eko do sada uradio

  • Sredstva koja već deset godina naše firme daju za ambalažni otpad u Tuzlu i Sarajevo i u ministarstvo zaštite i okološa , treba tražiti da se konačno s njima napravi kvalitetno upravljanje ambalažnim otpadom, a ne da služe za punjenje tuđih džepova. Zajedno s ovim iznosom koji ste potpisali, može se trajno riješiti kvalitetno upravljanje otpadom. Na udrugama i na vladajućim je da se istinski dokažu.

  • „. …. BUDI UVIK BLIZU, KAO STO SI SAFA..“!! MOGU MISLIT RUKOVANJAZAGRLJAJA!! DE BONA, PROVOZAJ SE DO IZBICNA ILI SUTINE, PA CES VIDIT PUT I OKOLICU!!! IVANJA DRAGA PUNA FOTELJA I PROZORA!!

  • Elektronski otpad ne postoji. Elektroni ne proizvode otpad. Možda su mislili elektronički, ali su ga fino prodali pod elektronski.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.