Potpisan sporazum: Hrvatska i Federacija u Mostaru učvrstile suradnju

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2018 u utorak je potpisan okvirni Sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore, Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Gospodarske komore Federacije BiH.

U prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plankovića, Sporazum su potpisali potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, državni tajnik Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Šantić je tim povodom kazao kako je potpisivanje sporazuma plod dugogodišnje suradnje, izrazivši nadu se da će iz ovoga okvirnoga sporazuma u budućem periodu proisteći jako mnogo dobrih ugovora između Središnjega ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i firmi iz Federacije BiH.

Ovo je prozor prema Europskoj uniji iz kojega, nadam se, može proisteći jedan novi oblik financiranja ukoliko naše firme budu prepoznale ovaj projekt i aplicirale na novčana sredstva koja će pod jako povoljnim uvjetima nuditi HBOR u Hrvatskoj, dodao je Šantić.

Milas je istaknuo da Sporazum predstavlja korak u pravom smjeru koji će već kvalitetnim gospodarskim odnosima i suradnji, koja je na visokoj razini, dati još jednu dimenziju.

Što se tiče hrvatskoga naroda, koji je na neki način lider u svim procesima u BiH, mislim da će to doista biti jedan pomak hvale vrijedan u svemu onom što znači kvaliteta, učvršćivanje i produbljivanje odnosa jednoga naroda u dvjema domovinama, zaključio je Milas.

Inače, Hrvatska gospodarska komora otvorila je u ponedjeljak ured u Mostaru, a prije nekoliko dana otvoren je ured te komore i u Sarajevu.

Vučić otvorio sajam u Mostaru: Postajemo pametniji i bolji susjedi

(Fena)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.