Potjerao dijete prijeteći mu automatskom puškom

Jučer u 15:55 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je N. Š. (64) iz Šipovače uputio ozbiljne prijetnje djetetu iz susjedstva (s granice obiteljskog posjeda je potjerao dijete prijeteći mu automatskom puškom).

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici su izišli na lice mjesta te, uz suglasnost prijavljenog N. Š., izvršili pregled unutrašnjosti i dvorišta njegove obiteljske kuće.

Tom prilikom u dvorištu obiteljske kuće pronađena je automatska puška sa pripadajućim spremnikom za streljivo u kome su se nalazila 22 metka.

Uz izdanu potvrdu navedena puška je oduzeta a N. Š. (64) je priveden u službene prostorije PU Ljubuški gdje mu je, izvršenim alkotestiranjem, izmjereno 1,71 ‰ alkohola u dahu.

Budući da zbog alkoholiziranosti N. Š. (64) jučer nije bio sposoban dati iskaz kriminalistička obrada nad njim izvršena je danas.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je N. Š. (64) počinio kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. st. 1. KZ-a FBiH, u stjecaju s kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl 371. st. 1. KZ-a FBiH.

PU Ljubuški u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv N. Š. (64), zbog osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela.

(www.mupzzh.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.