Obred primanja i obećanja u Frami Gorica – Sovići

U nedjelju 11. ožujka 2012. godine u crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u župi Gorica – Sovići održana je svečanost primanja novih framaša u Franjevačku mladež, obnove obećanja i najsvečaniji dio, framaši i framašice koji su prvi put dali obećanja da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje i slijediti put sv. Franje.

Prije početka misnog slavlja framaši iz Gorice – Sovića izveli su priredbu „Ja sam uskrsnuo“ koju je napisao fra Ante Marić. Igrokaz nas je podsjetio, da koliki god „križ“ koji nosimo kroz život bio velik, da ga s lakoćom možemo nositi uz vjeru u našega Isusa Krista, Katoličku crkvu i uz svoje bližnje, i da nas ništa ne može pokolebati na tom putu.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Josip Vlašić, regionalni duhovni asistent Frame i FSR-a. Na početku misnog slavlja duhovni asistent Frame Gorica – Sovići, fra Nikola Spužević se zahvalio svim framašima i njihovim duhovnim asistentima na dolasku, a posebno Frami Ružići koja je svojim pjevanjem i sviranjem uistinu uljepšala cijelu prigodu.

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

U bratstvo Frame Gorica – Sovići primljeno je 14 novih članova, 9 framaša je obnovilo obećanja na godinu dana, a 10 ih je dalo prva obećanja.

Osim domaćina, Frame Gorica – Sovići, Frame iz Ružića, tu su bile još i Frame iz Posušja, Posuškog Gradca, Širokog Brijega, Kočerina, Klobuka, Humca, Čerina i Drinovaca.

Nakon mise i obreda druženje je nastavljeno uz zakusku u staroj župnoj kući.

(www.grude-onilne.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.