Posuško Vijeće mladih prikupilo 50.407 KM za liječenje Mate Šarića

Vijeće mladih općine Posušje pokrenulo je 13. lipnja humanitarnu akciju ”Prijatelji za prijatelja”, kojom su podržali svoga prijatelja Matu Šarića u njegovoj životnoj borbi i nastavku liječenja. Akcija se proširila na područje cijele Hercegovine i trajala je sve do ponedjeljka, 29. lipnja.

Prva aktivnost održana je 26. lipnja u Kino dvorani u Posušju, gdje su dramska sekcija Gimnazije Marka Marulića iz Tomislavgrada i KIC Tomislavgrad odigrali su dramsku predstavu ”Klupko” na kojoj se od prodaje ulaznica prikupljeno 225KM. U pretprodaji ulaznica prikupljen je iznos od 21,531.75 KM.

Na humanitarnoj večeri 28.lipnja od prodaje ulaznica prikupljeno je 12,360 KM, dok je od prodaje pića prikupljeno 1,434 KM.

Putem tekućeg računa prikupljeno je 6,605,77 KM, a putem deviznog računa 434,88 eura (što u KM iznosi: 848,016KM).

Humanitarnoj akciji pridružio se biciklistički klub PONY Posušje, koji je za vrijeme ”Posuškog đira” organizirao prikupljanje sredstava, te prikupio iznos od 2,093 KM.

Akciji ”Prijatelji za prijatelja” pridružili su se i djelatnici tvrtke ”Šišović”, koji su donirali iznos od 5 309,5 KM.

Tako je u humanitarnoj akciji ”Prijatelji za prijatelja” u konačnici ukupno prikupljeno 50, 407 KM.

Predsjednik Vijeća mladih općine Posušje Mate Lončar zajedno sa dopredsjednicom Marijom Jurišić podnio je izvještaj o ishodu akcije Mati i njegovoj obitelji, te naglasio da on i članovi Vijeća mladih općine Posušje, kao i svi ljudi koji su pomogli i dalje ostaju uz prijatelja Matu i uz njegovu obitelj.

Vijeće mladih općine Posušje u ime svih članova i u ime obitelji Šarić, zahvaljuje se svima, koji su na bilo kakav način podržali ovu akciju.

”Hvala sponzorima, medijima, kolegama iz Vijeća mladih Grude, onima koji su prodavali ulaznice i svima koji su nastupili na humanitarnoj večeri i svim dragim ljudima koji su se odazvali humanitarnoj akciji ‘Prijatelji za prijatelja’. Želimo da naš Mate ozdravi!”, poručili su iz Vijeća mladih općine Posušje.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj: