Pretresi u Mostaru: Privedeno šest osoba, suspendiran policajac

Po naredbi Općinskog suda Mostar službenici Policijske uprave Mostar, Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ i Jedinice za podršku MUP-a HNŽ su izvršili pretrese na četiri lokacije na području grada.

Ovom prilikom slobode su lišene četiri osobe, a riječ je o Slobodanu Č. (1988.), Anđelu D. (1991.), Ivanu K. (1993.) i Danijelu R. (1986.). Oni se sumnjiče da su očinili više kaznenih djela, ugrožavanje sigurnosti, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, krađa, teških krađa i dr.

Osim ove četiri osobe, službenici PU Mostar su slobode lišili još dvije osobe, a za kojima su izdane tjeralice od strane MUP-a ŽZH. Riječ je o Josipu P. (1991.) iz Širokog Brijega i Petru G. (1987.) iz Mostara, priopćeno je za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ.

Prve četiri privedene osobe će zajedno sa ostale dvije privedene osobe biti predane u Policijsku upravu Ljubuški, zbog počinjenih kaznenih djela na njihovom području. Nakon toga bi trebali Anđelo D. i Ivan K. biti predani Policijskoj upravi Široki Brijeg radi dalje kriminalističke obrade.

Provedenom akcijom na području Mostara, slobode je lišen službenik Policijske uprave Mostar iz Odjela kriminalističke policije – A.D. Nad njim je provedena kriminalistička obrada, te je nakon toga pušten na slobodu. Zbog sumnje da je surađivao sa pojedinim privedenim osobama policijski službenik je suspendiran.

Kod policijskog službenika u krvi je pronađeno prisustvo amfetamina (speed), priopćeno je iz MUP-a HNŽ. On je u službene prostorije priveden tijekom srijede, te se sumnja da je sudjelovao u izvršenju više kaznenih djela, tereti se i za težu povredu službene dužnosti. Službeno izvješće je proslijeđeno županijskom Tužiteljstvu, navedeno je u priopćenju iz MUP-a HNŽ za Bljesak.info.

(Bljesak.info)