Posuško lito: 48 igrača na 2. Memorijalnom turniru u bridžu na Blidinju

U Parku prirode Blidinje, u restoranu “Staza” održan je dvodnevni 2. Memorijalni turnir u bridžu “Jerko -Jerry Kovač” kojim je započelo “Posuško lito” 2017.

Turnir je organizirao Bridž klub Herc iz Posušja, a sudjelovali su bridž klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Slaven Penava, član BK “Herc” iz Posušja, kazao je kako je ukupno 48 igrača sudjelovalo na turniru, zbog čega su iznimno zadovoljni.

Prvo mjesto osvojili su Kreš Tomić i Tvrtko Picukarić iz Imotskoga, drugo mjesto pripalo je domaćem paru Leo Polić i Zoran Bakula, dok su na trećem mjestu završili Maja Mrša i Ana Čeović iz Dubrovnika. Nagrade su dodijeljene i najboljem ženskom paru Renati Petrović-Bilušić i Ireni Rukavina iz Zagreba, najbolji strani par su Ljubo Žuljević i Boro Mikulić iz Splita, a najbolji mix par turnira su Dragana Ognjenović i Siniša Vuleta iz Sarajeva.

Sudionici su imali samo riječi hvale kako na samu organizaciju turnira tako i na predivan krajolik našega parka prirode Blidinje. Posebno oduševljene je bilo Masnom Lukom i Planinarskim domom, gdje su bridžeri završili svoj boravak u Posušju.

Podsjetimo, turnir je posvećen Jerki Kovaču koji je preminuo 1. prosinca 2015. u 103. godini života i pokopan na groblju Ričina. Na svoj 102. rođendan, Jerko Kovač, član Bridž kluba Dubrovnik, zaigravši na timskom Kupu Hrvatske u Dubrovniku, ispisao je povijest upisom u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.