Sveučilište u Mostaru: Započele prijave za prvi razredbeni rok

Na Sveučilištu u Mostaru u ponedjeljak su započele prijave za prvi razredbeni rok koji će trajati do 1. srpnja. Otvoreno je 6.531 mjesto, od čega 4.440 za preddipomske studije.

Izbor pristupnika u prvom roku obavlja se razredbenim postupkom od 3. do 8. srpnja. Cjelovit tekst natječaja s brojem mjesta i vremenom održavanja razredbenih ispita može se preuzeti na službenoj stranici Sveučilišta u Mostaru.

Pomoćnik rektorice za studente prof. dr. sc. Vojo Višekruna kazao je kako Sveučilište i novim studijskim programima nastoji odgovoriti potrebama tržišta rada.

“Natječaj i prijave predstavljaju finalni dio svih aktivnosti koje se provode u smislu upisa budućih studenata u novu akademsku godinu. Izrađeni su vodiči za buduće studente, zatim su održane smotre Sveučilišta u Mostaru, donesene su odluke o upisnim kvotama. Sada sve to rezultira natječajem, prijavama, razredbenim postupkom i upisom”, rekao je dr. Višekruna.

Sastavnice Sveučilišta u Mostaru su: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva i računarstva, Akademija likovnih umjetnosti, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet i Farmaceutski fakultet.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ukinite plaćanje razredbenog postupka ! Svi na noge ! Zar vas nije stid znaci da bi predao papire i upisao moraš platit 50 Km ,ako upadnes upadnes ako ne upadnes njima još bolje na cistaka crvenka ostala A samo koliko je studenata htjelo upisat i posle ti još zugaju sve one što rade na referadi su za penzije namrgodene kvocke liječe svoje živce na studentima , piju kavu puše i kad ih nešto upitas laju ko kucke ! Koliko bi djece upisalo fakultet A nema odakle uplatit , jedva prezivljavaju sastavljaju kraj s krajem od miseca do miseca koliko djece nema roditelja jednog ili oba pa Šta vi mislite ?! Jel opet ista politika ako nemaš nemoj ni upisivati! !!???!!! Kako je u Hrvatskoj prva godina besplatna , pa tko se pokaže učenik ide dalje bez plaćanja A tko ne izvoli pa plati! Žalosno koliko se plaćaju u mostaru semestri da bi čistačice zalijepile papir na ogledalu u wc : nema wc papira ni sapuna !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.