Goran Bogdan napravio iskorak prema Hollywoodu

Ove godine imali smo razlog više čekati treću sezonu Farga.

Po običaju, glavni negativac serije ima i neke pomagače, ovaj put jednog od njih tumačio je širokobriješki glumac Goran Bogdan. Posao je dobro obavio, iskoristio je nemali prostor u tumačenju Yurija Gurke, ispalo je, jednog od zanimljivih likova serije.

Goran Bogdan je velik iskorak napravio prema ulasku u “holivudski mainstream”, pa se možemo nadati da ćemo ga ponovno vidjeti u nekoj visokobudžetnoj seriji, nekom Blockbusteru, da ne ureknemo.

Nažalost, za našeg glumca bi bilo puno bolje da je treća sezona Farga uspjela malo bolje. Jedan od najtraženijih autora danas kada je riječ o televiziji, Noah Hawley, nekako nije uspio ostati na nivou na koji nas je navikao.

Nedavno smo gledali seriju Legion, a nije bez veze što se svaki Fargo čekao s nestrpljenjem.

Serija je pokupila 113 nominacija za različite nagrade, a dobila ih je 32. Samo za prvu sezonu 17 nominacija za Emmy gdje je odnijela “Primetime Emmy Award for Outstanding Miniseries”. Ovaj put dobili smo košaricu miješanog voća, koktel koji je na kraju ostavio nejasan okus koji traži stanovitu dopunu.

Nijednom dosad Fargo nije ostao s visećim krajem ili “cliffhangerom”, kako već tko želi. Ovaj put Hawley je odlučio tako i – promašio.

Vidljivo je to i po reakcijama publike u Americi gdje je dan nakon prikazivanja zadnje epizode morao izići s pojašnjenjem. Koje je ispalo labavo.

Nije bilo nikakvoga razloga da se serija završi ostavljajući gledatelju zaključak.

Kao da Hawley ima na umu Fargo 3 vol 2.0, a fanovi znaju, nije u duhu serije. Što je ogromna šteta. Svejedno, iščekujemo i četvrtu sezonu serije temeljene na filmu braće Coen da bi se dokazalo kako je treća sezona tek “iznimka koja potvrđuje pravilo”.

Ono prema kojem je Fargo televizijski kult.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.