Posuški vijećnici odrekli se paušala kako bi pomogli obitelji u potrebi

Na 27. sjednici Općinskog vijeća Posušje vijećnik Zvonimir Širić (HDZ BiH) je izrazio apel da se kroz odricanje paušalne nagrade pomogne jednoj obitelji koja se zbog nesretnih okolnosti, uzrokovanih bolešću, nalazi u teškoj situaciji, a molba je prihvaćena.

Vijećnička pitanja su se najvećim dijelom odnosila na putove u Mjesnim zajednicama, njihovoj sanaciji i uređenju, na što je načelnik Općine Branko Bago odgovorio kako je svjestan lošeg stanja pojedinih dionica i kako je to pitanje potrebno proslijediti JU Urbikom kako bi se iznašlo odgovarajuće rješenje. Pored lokalnih putova, Frano Grbeša (HDU) je načelniku postavio pitanje što se događa s putem Posušje-Rakitno-Blidinje, na što je načelnik odgovorio kako se intenzivno radi na traženju sredstava, i lobiranju kako bi se ta važna dionica što prije završila.

Vijećnik Ante Jukić iz reda Hrvatske seljačke stranke je postavio pitanje je li moguće u skorije vrijeme ulaganje u mini hidrocentralu.

”Radimo na tom projektu, dokumentacija je završena, trenutno tražimo sredstva potrebna za pročistač i izgradnju mini hidrocentrale. Ne mogu govoriti o datumima jer ovaj dio ne ovisi samo o nama, moramo pronaći sredstva kako bi mogli financirati taj značajan i velik projekt”, odgovorio je načelnik Branko Bago.

U daljnjem dijelu sjednice usvojen je prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na razrješenje ravnatelja Centra za socijalni rad kao i na imenovanje ravnatelja Centra za socijalni rad Posušje.

Sve točke su prihvaćene, a načelnik je posebno pohvalio vatrogasno društvo Posušje, za brzu i efikasnu intervenciju u dva požara koja su se dogodila u Posušju u proteklih nekoliko dana, kao i odličnu suradnju s vatrogasnim društvima iz susjednih općina, koji su poslali svoje ljude i vozila u pomoć.

(www.jabuka.tv)

 


7 komentara

  • Svima im treba ukinuti paušal(plaću i ostale pogodnosti) a samo dati paušal nezaposlenim vjećnicima.
    Jer vjećnici su uglavnom ljudi na dobro plaćenim državnim radnim mjestima i odrade to za čas posla u radno vrijeme,i “kako treba” tj. digneš ruku i svima dobro.A di su još upravna vjeća,nadzori nekakvi….i ne može to svatko nego se godinama pune đžepovi jednih te istih ljudi.

    • Vijecnici vecinom imaju po nekoliko primanja.Svi su uposleni na nekoliko radnih mjesta,plus muzevi djedovi imaju invalidnine.Vrijeme bi bilo da se procesljaju oni i njihova davanja.To je prevrsilo sve mjere i granice.Imali itko od ovih vijecnika da nije u drustvenoj firmi,od poste bolnice skola itd.Sramite se gamadi pokvarena

  • pausala hahaha oni su sebe namirili po raznim odborima pa nogu pametovat zasto u nadzorne odbore ne stave ko je ne uposlen pa da i oni imadu nesto ali oni nisu podobni pa ne mogu kako ih nije sramota

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.