Posuški gospodarstvenici: Poslovno okruženje u BiH najlošije u Europi

Upravni odbor Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP), na sjednici održanoj u petak, 30. studenoga, usvojio je program rada 13. skupštine UGP-a koja će se održati u četvrtak, 6. prosinaca  u 12 sati, u Posušju.

Skupština će biti organizirana kao tematska, na temu:

Udruge gospodarstvenika/poslodavaca i poslovno okruženje – stanje i mogućnosti.

Cilj ove tematske skupštine je analizirati postojeće stanje po pitanju prihvaćanja prijedloga gospodarstvenika za poboljšanje poslovnog okruženja, te temeljem te analize doći do zaključaka i prijedloga, koji će se kao zahtjev uputiti nadležnim institucijama, na svim razinama u BiH, da se prijedlozi gospodarstvenika, konačno, počnu uvažavati i prihvaćati.

Po analizi lakoće poslovanja u 190 zemalja svijeta, koju je uradila Svjetska banka za 2019., BiH je pala za tri mjesta u odnosu na prošlu godinu, nalazi se na 89 mjestu i po lakoći poslovanja BiH ima najlošije uvjete u Europi. BiH je posebice loše ranigirana po lakoći osnivanja poduzeća i po tom kriteriju je na 183 mjestu. Po kriteriju dobivanja građevinske dozvole nalazi se na 167, a po poreznoj politici na 139 mjestu.

Na skupštini će pored članova UGP-a biti i predstavnici devet udruga gospodarstvenika i poslodavaca iz FBiH: Asocijacija poduzetnika Mostar, Udruženje poslodavaca FBiH, Udruga poslodavaca Vitez, Udruga poslodavaca Žepče, Udruženje poslodavaca kantona Sarajevo, Udruga/udruženje privrednika Biznis centar Tešanj/Jelah, Udruga poslodavaca Usora, Udruga gospodarstvenika Tomislavgrad i Link Mostar.

U panel diskusiji sudjelovat će pet predstavnika gospodarstvenika i poslodavaca, a moderator panela bit će urednik i voditelj emisije Poslovni kompas, Miljenko Buhač, koja se emitira svake srijede na Našoj TV.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Eeee dakeko su oni od gospodarstvenika,orije robovlasnici! Poduzetnik zna cijeniti svoga radnika i zna da bez njih nebi ni on bio gdje je,a ovi nasi samo na sebe gledaju! Jedini gospodarstvenik koji zna,cijeni i postuje svog radnika je Grafotisak ,a ovo u Posusju je kaos ,welplast ,miviko i ostali koji bi mogli platit vise radnika gledaju kako da manje plate vise rade ljudi se ustrucavaju u wc otici!

  • Gospodarski karteli ovakve vrste su zabranjeni u zapadnom svijetu. Umjesto da u Posusju postoji sindikat radnika mi imamo sindikat takozvanih gospodarstvenika koji dogovaraju cijenu rada i radne uvjete. Ovakve organizacije postoje samo u zaostalim zemljama.

    7
    2
  • Ma koga oni hrane gusko jedna sta nerade bez radnika ,koliiko radnila radi na crno,koliko za minimalsc ,koliko uplacuju za mirovinsko i,koliko su platili svaku inspekciju kad im bani navrata sve se zna, dosta za sad

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.