Posušju četiri ministarstva u novoj Vladi ŽZH

Posljednjih dana dosta se pisalo o novim imenima ministara u Vladi Zapadnohercegovačke županije. Na posljednjem sastanku županijskog odbora HDZ-a BiH ipak je došlo do nekih promjena u odnosu na medijska nagađanja, pa će tako na čelu ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša biti Miroslav Ramljak, a ne kako se pisalo Ivan Bešlić.

Ramljak je ovu dužnost obnašao i devedesetih godina. Drugo ministarstvo sa sjedištem u Posušju također je pripalo HDZ-u Posušja, pa će ministar gospodarstva biti Dario Sesar.

– Što se Posušja i Gruda tiče, to je dogovoreno. Najviše trzavica je bilo između širokobriješkog i ljubuškog HDZ-a. Oni su čak i jedni drugima govorili koga bi trebali predložiti za koje ministarstvo, objasnio je za Dnevnik.ba jedan od članova zapadnohercegovačke županijske organizacije HDZ-a BiH.

Iako se pri raspodjeli ministarstava vodi računa o ravnomjernoj općinskoj zastupljenosti, u Vladi ipak je četvero ministara što izravno, što neizravno iz Posušja. Uz Ramljaka i Sesara, tu je i nova ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, koja je rođena u Posušju, ali se udala u Grude, gdje i živi, te Mladen Begić, koji je također Posušanin rođenjem, ali živi u Širokom Brijegu, piše Dnevnik.ba

Gruđanima je još pripalo i ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi koje će i u narednom mandatu voditi dr. Stjepan Bogut, a iz širokobriješkog HDZ-a u vladu bi trebala doći Anita Markić, ministrica pravosuđa i uprave.

Zdravko Boras iz Ljubuškog bit će ministar unutarnjih poslova, a Toni Kraljević ministar financija i dopredsjednik Vlade.

– Za petnaestak dana znat ćemo sve, sad oko toga ne mogu ništa komentirati, kazao je za Dnevnik.ba mandatar nove Vlade i aktualni premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić, dodajući kako ga puno više brine to što ne mogu napraviti rebalans proračuna pa da proračunski korisnici dobiju plaću i topli obrok. Zbog toga je u školama jučer (21. siječnja 2015.) održan štrajk upozorenja.

– Rebalans proračuna za 2014. godinu je Vlada usvojila i Skupštini dostavila još 10. prosinca prošle godine. Iz meni nepoznatih razloga taj rebalans nije stavljen na dnevni red sjednice Skupštine ZHŽ-a, kazao nam je Ćosić očekujući kako će se i taj problem uskoro riješiti.

(Dnevnik.ba)12 komentara

  • kako glupo naslovljena vijest,šta ima ministar begić sa posušjem on jeste porijeklom iz posušja ali on je naš širokobriježanin i srcem i dušom

    • U pravu si Betmene ukoliko je sinonim za Širokobriježanina: zdravi invalid, borac okićen ratnim zaslugama i ordenjem kao božićno drvce koje se zaradi brojanjem konzervi, učestvovanjem u krimigenom izbornom inženjeringu, direktna konkurencija malim amazonskim ribicama koje se uvlače u sve tjelesne otvore, velikom štovatelju velikog ćiriličnog vožda i da dalje ne nabrajam velike vrline velikog ministra jer ovaj skučeni prostor to ne dozvoljava jer on, a i mnogi drugi Širokobriježani imaju snage nositi sve moguće povlastice za desetoricu i više ljudi. Šta imamo drugima davati išta kada on i ovakvi imaju snage ponijeti i podnijeti sve. Betmene, nisi ti Betmen, on je Betmen.

  • Ma sta vam je,u Begica su svi invalidi i činovnici što se tiče penzija,a kad će jednom neko školovan i ‘ko zna pričat sjesti na njihovo mjesto
    Pa vidite li dragi moji šta se radi,pa kakvu državu možemo imati kad ništimo sami sebe. Kako naprijed kad su evo i zdravi invalidi, pa ljudi moji zapitajmo se i ne činite drugom što ne želite sebi
    Je li takve ko On stid reći da je ministar

  • Ćosić pijanica i nabiguzica,ašte će Mađa ,nepicmen čovik navrnuti fakultet novinarstva,šta ćete i Bobić je svoj fakultet prikuca u Banja Luci kod četnika,dobar pozornik i uvijek je mogao podignit zadnji kraj Ford Granada hahaha

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.