Posušje: Zoran Palameta pobjednik 7. Vinskog turnira u golfu

U Posušju, na golf terenu Topala, jedinom golf terenu u Hercegovini, održan je sedmi po redu “Vinski turnir”, u organizaciji Marija Mandurića, priopćeno je iz Turističke zajednice Posušje.

Iako su rezultati bili u drugom planu, najviše uspjeha imao je Zoran Palameta koji je s 59 udaraca zasluženo podignuo prijelazni pehar.

– Meni je ovo šesti nastup na Vinskom turniru. Sretan sam što sam osvojio turnir, jer sam prošlih godina stalno bio drugi ili treći, ali evo napokon sam dočekao to prvo mjesto. Inače, ovo je moj domaći teren na kojem sam svako par dana, tako da se baš osjećam domaćinski – kazao je Palameta, zahvalivši Manduriću na organizaciji turnira kao i GK Posušje.

Ovaj turnir jedan je od najpoznatijih i najposjećenijih turnira u Posušju na kojem su sudjelovala 44 golfera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, navodi se u priopćenju, u kojemu se ističe nastup dva profesionalna golfera, Dejana Šarana i jednog od najboljih golf igrača na ovim prostorima, Slovenca Sebastijana Ajstera.

– Dojmovi su fantastični. Ideja koja je bila prije sedam godina i ovo danas što se događa po meni je u potpunosti uspjelo. Golf se promovira na najbolji mogući način u Posušju, a kroz njega i samo Posušje kao jedna golf destinacija, a uz njega Hercegovina i općenito BiH. Ovaj turnir je jedna čista pozitivna priča – kazao je Mandurić.

Predsjednik GK Posušje Veljko Lončar kazao je kako je ovo jedna vrsta sporta i druženja te kako je odziv golfera kao i svake godine odličan. – Imamo goste sa svih strana, iz naše općine kao i iz drugih općina što nam je priznanje da radimo pravu stvar – kazao je.

– Vrlo rado se odazovem pozivu. Zaista, ovo je pravi način druženja uz igranje golfa. Znači, rezultat nije prioritet. Iako, hvala Bogu svatko voli odigrati dobro. Suština našeg druženja je u jednom zajedništvu i atmosferi koja je opuštajuća i zaista uživam igrajući na ovom golf terenu – kazao je predsjednik GK Sarajevo Zjaje Bahrudina.

Zanimljivo je da je Vinski turnir jedini turnir u rasporedu turnira u Bosni i Hercegovini koji se ne igra za HCP, a već tradicionalno sudjeluje veliki broj igrača, što odaje veliko priznanje za organizaciju turnira.

Ove godine turnir je bio memorijalnog karaktera budući da je posvećen jednom od osnivača GK Posušje i istinskom ljubitelju golfa Anti Mrvelju – Juji.

Organizator turnira zahvalio je igračima na sudjelovanju te svima koji su pomogli u organizaciji i promidžbi turnira, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Dobro je da su se ljudi u Posušju okanili budalaština i ulaganja miliona u nogomet, propali investicija stadiona i ,,sve ostalo,,…
    Ko ima interesa nek ulaže u golf i nek se igra, a očito da ima takvi. Sport atraktivan popularan i nije zahtjevan, a Bog da travu na Topali, bravo za vodstvo i sponzore.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.