Posušje: Željka Galić predstavila stihozbirku ”Obala vječnosti”

U nedjelju je u prepunoj kinodvorani u Posušju predstavljena stihozbirka ”Obala vječnosti” autorice Željke Galić kojoj je ovo ujedno bio i književni prvijenac.

O zbirci su, uz samu autoricu, govorili i urednik te recenzent don Ilija Drmić te profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marijana Galić. U stihozbirci ”Obala vječnosti” nalazi se preko 80 pjesama te jedan prozni tekst ”Babine beside” koji je osvojio prvu nagradu na posuškim Kamendanima.

Večer punu emocija, suza i smijeha otvorila je autoričina 10-godišnja kćer Petra koja je sa svojim djedom, autoričinim ocem, otpjevala dvije gange. Petra je tijekom večeri otpjevala jednu pjesmu iz stihozbirke ”Obala vječnosti” za koju je sama napisala glazbu, a prepuna posuška kinodvorana nagradila ju je gromoglasnim pljeskom.

U glazbenom dijelu večeru nastupila je muška klapa Zvizdan te poznati hercegovački pjevač Ivica Bago koji je izveo pjesmu ”Pripoznala nisi” čiji tekst potpisuje Željka Galić.

Stihozbirka je podijeljena na četiri tematska dijela, a prvi ”Kaplja života” sadrži ljubavne pjesme. Drugi dio pod nazivom ”Na vrutke me tihane vodi” sadrži pjesme duhuvnog sadržaja dok je autorica Željka Galić treći dio posvetila svojoj rodnoj grudi i svojoj domovini, a ovo poglavlje nosi ime ”I krijepiš dušu moju”. Posljednje poglavlje ”Slapovi svjetlosti” donosi pjesme posvećene obitelji.

Posebno je bilo dirljivo kada je pročitana pjesma ”Sjećanje” koju je autorica posvetila svom bratu koji je poginuo u Domovinskom ratu. Upravo je recitiranjem ove pjesme završen bogati i nadasve zanimljivi program predstavljanja ”Obale vječnosti”.

O autorici

Željka Galić (rođena Vukoja) rođena je 8. travnja 1970. godine u Posušju gdje i danas živi sa suprugom i četiri kćeri. Ljubav prema pisanju pjesama i kratkih priča javila se još u osnovnoj školi, a nakon završenog obrazovanja nastupilo je pjesničko zatišje sve do unazad godinu dana kada je vrelo buknulo punom snagom, a godinama nakupljene emocije našle su put do svjetla dana. Stoga autorica želi da svaki čitatelj bude dio njezina izvora.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.