Posušje: Peta likovna kolonija u spomen pokojnog Ferde Kovača

Subota (20. lipnja 2015.) u Posušju je održana peta likovna kolonija u spomen na pokojnog posuškog kipara, slikara i pisca Ferdu Kovača.

Kolonija je održana u Batinu blizu Posušja, a sudjelovali su umjetnici iz mnogih krajeva Hercegovine i Dalmacije.
Službeni dio programa vodio je Ljubo Kovač koji se zahvalio domaćinu na dobrodošlici. Sestra Ljubica Kovač izrazila je zahvalnost svima na sudjelovanju, a mnogi prijatelji pokojnog Ferde obradili su se prikladnim riječima. Prisutne je pozdravio i fra Mario Knezović, koji je snažna podrška ovakvim događajima u svom rodnom Posušju. Program je podržao i gospodin Ante Begić ispred Turističke zajednice općine Posušje.

Pjesme pokojnog Ferde i njegove aforizme recitirali su članovi Vijeća mladih općine Posušje Anđelka Oreč, Anamarija Čolić, Marko Grbeša i Anita Banožić. Predsjednik Vijeća mladih, Mate Lončar, zahvalio se sestri Ljubici na gostoprimstvu i istaknuo da će Vijeće mladih općine Posušje uvijek rado sudjelovati u ovakvim događajima, kojima se odaje počast posuškim legendama, kakav je bio i pokojni Ferdo, te da im je iznimna čast, kao mladim ljudima, biti dio takvog programa.
Glazbeni dio programa je uveličao i glazbeni ansambl Matice Hrvatske iz Tomislavgrada, kao i mlada umjetnica Lucija Zovko.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: