Posušje oživljava zapuštene poljoprivredne površine

Tijekom cijele 2015. godine Općina Posušje kroz svoj Odjel za razvoj ulaže dodatne napore kako bi oživjela zapuštene poljoprivredne površine na njezinom području s ciljem stavljanja poljoprivrednog zemljišta u svoju pravu svrhu, prenosi službena stranica Općine Posušje.

Kroz proteklo razdoblje potpisano je više partnerstva s domaćim i stranim donatorima poput UNDP-a, organizacije Nešto Više, Ministarstva branitelja Republike Hrvatske itd., a postignuti su i dogovori o pružanju tehničke podrške stranim poduzećima koji djeluju na području općine.

Tako se pruža tehnička podrška poduzeću iz Njemačke Karl Kuhnne koji nastoji uspostaviti plantaže krastavca kornišona na prostoru općine Posušje.

Poljoprivrednim proizvođačima ponudili su siguran otkup i stabilne cijene što je rezultiralo da je 10 poljoprivrednika potpisalo sporazume o poslovnoj suradnji s navedenim poduzećem.

Kroz partnerstvo s Udrugom građana Nešto Više iz Sarajeva i njemačkom međunarodnom organizacijom DVV International održana su predavanja i terenske edukacije iz područja uzgoja ljekovitog i aromatičnog bilja i pčelarstva.

Po završetku projekta ukupno je 15 korisnika ostvarilo pravu na potporu, odnosno na potporu u obliku dodjele sadnica smilja i nabavu pčelarske opreme. Fond za isplatu poticaja zajednički su financirali Općina Posušje i DVV Internacional.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: