Posušje: Održana večer sjećanja na slikara Brunu Bagu

U četvrtak 12. srpnja u kinodvorani u Posušju, u sklopu Posuškog lita 2018., održana je “Večer sjećanja na posuškog slikara Brunu Bagu”. Organizatori događaja bili su Općina Posušje i Gradska knjižnica fra Petar Bakula.

Događaj je otvorio Ivan Lončar, predsjednik Općinskog vijeća, koji je uz uvodni pozdrav nazočnima, izrazio je nadu da će ovakvi događaji prerasti u tradiciju, te da će se kroz njih isticati rad posuških umjetnika.

Ljubo Kovač, ravnatelj Gradske knjižnice fra Petar Bakula, kazao je kako je težnja umjetnika da njihovo djelo nadživi njih.

To se i dogodilo. 20 godina nakon smrti Brune Bage. S jednakom, pa i većom pozornosti gledamo njegove slike, kazao je Kovač. Kao organizator, zahvalio je svima koji su potpomogli organizaciji ovog događaja.

U nastavku programa o životu i likovnom radu govorili su Pero Crnogorac i Srećko Slišković a glazbenu potporu ovom događaju dali su ženska klapa Zvizdan i Ivica Bago, navodi se na web stranici općine Posušje.

Za kraj službenog djela programa upriličena je izložba slika ovog posuškog autora koji je ujedno tvorac službenog grba i zastave općine Posušje.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.