Posušje: Međunarodna rukometna humanitarna utakmica za 16-godišnju Žanu

U nedjelju, 22. veljače u 13:30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Posušje 3.G razred Srednje strukovne škole Posušje organizira posebni rukometno-humanitarni događaj. Poseban po tome što će se odigrati prva međunarodna rukometna utakmica u povijesti u Posušju.

Utakmicu igraju jedan od najstarijih i najboljih hrvatskih ženskih rukometni klubova, Rukometni klub Trešnjevka iz Zagreba i trenutno najbolji ženski rukometni klub u Bosni i Hercegovini, Hrvatski ženski rukometni klub Grude Autoherc.

Utakmica će biti posebna i po tome što će imati humanitarni karakter. Naime, 3.G razred rednje strukovne škole u Posušju je pokrenuo humanitarnu akciju pod nazivom ”3.G za Žanky”, za svoju školsku kolegicu Žanu Ćuk-Žanky.

Žana Ćuk je 16-godišnja djevojčica iz Posušja kojoj je ustanovljena dijagnoza osteosarcom i ona zbog te teške bolesti ne može pohađati nastavu. Njezino liječenje u Zagrebu je dugotrajno i iscrpljujuće u svakom pogledu.

Ovom humanitarnom utakmicom se rukometašice ova dva velika kluba pridružuju njezinom razredu u želji da zajedno pomognu Žani u njenoj borbi za ozdravljenje i nastavak školovanja i normalnog života.

”Dođite na utakmicu, kupite ulaznicu, kupite ih koliko možete, jednu,dvije, tri, više, pozovite i prijatelje! Pokažimo još jednom svoje veliko, plemenito hercegovačko srce i svojim dolaskom na ovu utakmicu poručimo našoj Žanky da je dio nas, da nije sama i da se zajedno sa njom želimo boriti za njenu zdravu i sretnu budućnost,” poručuju organizatori.

Ulaznice možete kupiti u većini kafića i trgovina u Županiji Zapadnohercegovačkoj ili na ulazu u dvoranu na sam dan utakmice.

Budite svi plemenita srca i uživajte u dobrom rukometu čineći dobro!

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.