Maturant Srednje strukovne škole Široki Brijeg izumio još jedan zanimljiv stroj

Ante Alpeza

Nakon stroja za strojno nizanje duhana, mladi inovator iz mjesta Ledinac u općini Grude, Ante Alpeza, izumio je još jedan zanimljiv stroj.

Naime, ovog puta se radi o poluautomatskoj električnoj punilici za prazne filter cigarete. Da je ovo nadasve jedan inteligentan mladić dokazuje upravo ovaj stroj, a i sama činjenica da mu je ovo drugi stroj u nepunih godinu dana koji je on sam osmislio, piše Boboska.info

Stroj se sastoji od kućišta sa malenim motorom koji pokreće cijeli ovaj stroj, košare u koju se stavlja rezani duhan. Na košaru je montirana jedna mala cjevčica na koju se navlači filter cigarete. Sa strane se nalazi reduktor s tri brzine, na kojem možete podešavati kojom brzinom ćete napuniti filter cigarete.

”Standardna punilica za filter cigarete je dosta spora, te tko ne zna vješto rukovati sa njom rasparat će filter i ništa od cigarete. Ideja o ovom stroju mi je sinula kada sam primijetio da je svakim danom cijena cigareta sve veća i veća. Naš se narod okreće staroj ”škiji” i jednostavno, prije dva tjedna počeo sam polako raditi nacrte stroja, te sam ubrzo i jedan napravio. S ovim strojem za deset minuta možete napuniti 20 filter cigareta, dok je standardna ”mašinica” za punjenje praznih filter cigareta puno sporija od moga stroja, jer se sve radi ručno. Kod mog stroja potrebno je u košaru ubaciti rezani duhan, na ovu malu cjevčicu navući filter i sve ostalo će odraditi ovaj stroj” izjavio je Alpeza za portal Boboska.info 

Cijena njegovog izuma iznosi 150 KM, a možete ga već od danas naručiti kod njega. Ante Alpeza je maturant Srednje strukovne škole Široki Brijeg, smjer računalni tehničar u strojarstvu.

(www.jabuka.tv)


47 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.