Postoji stvar koju nikad ne biste trebali raditi kad su vam usne ispucale – Jabuka.tv

Postoji stvar koju nikad ne biste trebali raditi kad su vam usne ispucale

Ispucale usne problem su mnogih tijekom hladnijih i vjetrovitijih dana. Uz redovnu njegu i mazanje balzamom, moguće ih je brzo zaliječiti i prevenirati. Većina onih koji imaju ispucale usne čine jednu stvar koja je zapravo kontraproduktivna.

Prema Američkoj akademiji dermatologije, ispucale usne nikad ne biste smjeli lizati, posebno ne gristi. Kad to činite, usne teško zacjeljuju i prolongirate ovo neugodno stanje.

Loša vijest je da to možda činite ako patite od dermatilomanije, poremećaja kompulzivnog kopanja kože tijela ili lica. Takve osobe si ne mogu pomoći pa čupkaju kožu noktima ili zubima i rade same sebi štetu.

U tom slučaju biste se trebali potruditi držati ruke zauzetima. Bustle preporučuje pletenje, koje ujedno i jača mentalno zdravlje.

Naš mozak je općenito stimuliraniji kada učimo novi zadatak, rekla je za PopSugar psihologinja Janina Scarlet koja preporučuje i bavljenje tjelovježbom, prenosi Index.

Još jedna taktika je prepoznati okidače za ovakvo ponašanje. Tako ćete postati svjesniji problema i vjerojatnije se zaustaviti prije nego što počnete čupkati svoje ispucale usne.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.