Postignut sporazum s braniteljima

Vlada Federacije BiH postigla je jučer sporazum s braniteljima koji su nekoliko tjedana prosvjedovali u Sarajevu.

”Osnova ovog sporazuma su zakoni uz pomoć kojih će Ministarstvo sustavno riješiti dugogodišnje probleme branitelja”, kazao je Feni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Naglasio je kako su “u parlament već upućene Izmjene i dopune Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji koje su osnova za izradu Jedinstvenog registra branitelja i korisnika prava iz oblasti braniteljsko – invalidske zaštite”.

Dodao je i da se u javnoj raspravi nalazi Zakon o braniteljskim udrugama od posebnog društvenog značaja koji ima za cilj smanjenje broja i povećanje reprezentativnosti braniteljskih udruga.

”Branitelji su se složili da ova zakonska riješenja moraju što prije proći parlamentarnu proceduru zato ćemo od oba doma Parlamenta Federacije zatražiti sazivanje izvanredne sjednice i njihovo usvajanje po hitnom postupku.
 Prema sporazumu predstavnici branitelja će biti uključivani u sastavljanje popisa branitelja. U narednom razdoblju u svim općinama bit će održani sastanci s braniteljima, načelnicima općina, te županijskim i federalnim ministrom. Želimo na terenu steći što bolji uvid u položaj braniteljske populacija i utvrditi sve eventualne zlouporabe koje su branitelje natjerale da izađu na ulice”, istaknuo je ministar Bukvarević.

Sporazum su jučer potpisali ministar Bukvarević i predstavnici branitelja iz dvadesetak općina.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Interesantno svake godine se povecava broj branitelja, izgleda jos uvijek rat traje.Ko koga od koga brani neznamo ali tko placa znamo.
  0  0
 • Sad će ovaj periguzan pojačati reviziju nad hrvatima,njih izvoditi iz prava kao i Zukan Helez a ove svoje uvesti u prava.Takvih kod bošnjaka ima preko 80 000.boraca…Tu su i muđžahedini,vehabije,jpovratnici sa stranih ratišta itd..A od čega žive a ništa ne rade.Kratke pantolice po par žena,brade neuredne,desetero djece a babo neuposlen.Čuna neka logika i ekonomija..
  0  0
 • Za bošnjake rat traje i puno bolje im ide u miru nego u ratu.Ovako napreduju na svim poljima a posebice u tlačenju hrvatskog naroda,branitelja HVO-ne..NJima uskraćuju prava i izvode ih iz istih da bih mogli riješiti ove svoje borce,vehabije…
  0  0
 • Nitko ne plaća branitelje sada stare ljude .
  trwba im se dati dostojna mirovina barem pola ko zapovjednicima, logističarima, i kako svi dobili i po 2000 KM i hrvatske mirovine samo branitelji NIŠta.???
  0  0

Komentiraj: