Postavljen svjetski rekord u brzini 5G mreže na jednom mobitelu

Huawei je još jednom dokazao svoju stručnost tako što je srušio svjetski rekord u brzini 5G mreže pri korištenju jednog mobitela. To je zapravo dokaz pravog potencijala 5G tehnologije pri korištenju komercijalnih uređaja i opreme.

Prilikom testiranja koje je izradila kineska kompanija i koji je u skladu 3GPP-om (3rd Generation Partnership Project, organizacija za standarde koja razvija protokole za mobilnu telefoniju), postignuta je brzina od 2.92 Gbps, a korišteni su Huawei Mate X uređaj te 5G SIM kartica Turk Telecoma.

Šef tehnološkog razvoja u Turk Telecomu Yusuf Kirac pojasnio je da su pri testiranju korištena dva 5G prijenosnika te da je Turk Telecom prvi operater koji je eksperimentirao s 5G New Radio Carrier Aggregation Technology, koja udvostručuje brzinu 5G spajanja.

Dosegli smo nezabilježene brzine zahvaljujući toj tehnologiji koja omuogućava brojne pogodnosti, i operaterima i korisnicima, naglasio je Kirac.

Iz Huaweija pak naglašavaju da su postignute brzine bile moguće zbog njihove tehnologije C-Band Carrier Aggregation, koja povezuje valove više spektara kako bi se poboljšala brzina veze i kapacitet, piše Zimo.co.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.