Posljednja i najveća želja: Kćer upoznao nakon čak 40 godina

Stjepan Svirac živio je u Njemačkoj, a njegova kći u Hrvatskoj. Kada je prošle godine završio u bolnici poželio je upoznati ju. Ona na početku nije htjela susret.

Mnoge obitelji su baš u vrijeme blagdana proživljavale svoje najteže trenutke. Onda im se nasmiješila sreća i predivne događaje u vrijeme najljepšeg razdoblja u godini mogli su opisati nikako drugačije nego kao pravo čudo.

Stjepan Svirac živio je u Njemačkoj, a kada je prošle godine završio u bolnici u Karlsruheu prijateljima je izrazio želju da upozna svoju kćer (41) koja živi u Hrvatskoj, a koju nikad nije vidio.

Njegovu posljednju i najveću želju ispunili su mu prijatelji Gordana i Branko Jurišić. Iako Stjepan zbog bolesti nije mogao govoriti, ispisali su mu abecedu, a on je prstima pokazivao slova i tako im otkrio ime i prezime žene s kojom je dobio dijete. Nakon toga, Jurišićima je pomogao novinar 24sata koji je našao ženu, a onda i kćer.

Iako je njezina prva reakcija bila da ga ne želi upoznati, već dan kasnije odlučila je iz Slavonskog Borda otputovati u Njemačku i susresti ga. Kada je prvi put vidio svoju kćer, Stjepanu su suze navrle na oči.

– Prvo sam bila šokirana, nisam znala što bih rekla. Najprije sam sebi rekla da ga neću ići vidjeti, ali već sutradan odlučila sam otići u Njemačku i upoznati oca. Čim sam ga ugledala, osjećaji su mi se pomiješali. Ne mogu reći da sam osjetila ljubav, ali sažalila sam se nad bolesnim čovjekom, a unutarnji glas govorio mi je: ‘To je tvoj otac’ – rekla je kći nakon susreta i priznala da će joj trebati neko vrijeme da se dojmovi srede. Ocu je donijela fotografije njegove troje unučadi.

Družili su se nekoliko dana, a onda si obećali da će se ponovno vidjeti. (24h)

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.