Prebogat je?! Tinejdžer autom ubio četvero ljudi pa dobio uvjetnu

SAD: Ethan Couch (16) je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo četvero ljudi. Sud ga je poslao na rehabilitaciju. Vjeruju da može postati uzoran član društva.

Ethan Couch (16) iz Teksasa skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginulo četvero ljudi, a dvoje je teško ozlijeđeno. Dobio je uvjetnu kaznu s rokom kušnje od deset godina. Sud ga je poštedio zatvora jer ga njegovi bogati roditelji nikada nisu naučili da preuzima odgovornost za svoja djela, piše news.com.au.

Tužitelj tražio 20 godina zatvora

– Tužitelj je za tinejdžera tražio kaznu od 20 godina zatvora. Očito je da te novac može spasiti. Da se sudilo nekom drugom tinejdžeru kojem roditelji nisu bogati, presuda bi bila drugačija – rekao je ogorčeni Eric Boyles čije su žena i kćer poginule u nesreći koju je u lipnju skrivio Ethan.
Tinejdžer je jurio Fordom F-350, u kojem je bilo sedmero njegovih prijatelja. Bili su u noćnom izlasku i mladić je imao tri puta veću količinu alkohola u krvi nego što je to dozvoljeno. Vozio je 50 km/h brže od dopuštenog. Pokosio je Breannu Mitchell (24) kojoj se automobil pokvario na cesti te Hollie i Shelby Boyles i Briana Jenningsa koji su joj došli pomoći. Dvoje njegovih putnika je teško ozlijeđeno, a jedan je ostao paraliziran.

Obitelj ozlijeđenog putnika sada tuži Ethanovu obitelj i od njih traži 20 milijuna dolara.

Sudski vještak: On je žrtva svojih roditelja

Sudski vještak – psiholog svjedočio je na suđenju kako je tinejdžer zapravo žrtva svojih roditelja koji misle da novac može riješiti sve. Rekao je i kako je Ethan emocionalno na razini 12-godišnjaka. Sud ga je odlučio poslati na rehabilitaciju u privatnu kliniku u Kaliforniji, a liječenje će koštati 450.000 dolara godišnje. Liječenje bi trebao platiti Ethanov otac. Sud vjeruje kako se Ethan može rehabilitirati i postati uzoran član društva. (24h)

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

  • autor ćlanka je zaboravio napomenut da je ovaj mali ukrao piće pa se ekipa naroljala. nije ovo ništa neobično, imamo i mi naše gore list koji je ubio anu i katu u makarskoj, ali je iz “društveno prihvatljive obitelji”, pa nije vidio dana zatvora!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.