Porezni inspektori: Nova pečaćenja u Međugorju

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su jučer izvršili 40 inspekcijskih nadzora u Sarajevu i Međugorju.

Kontrolom su bili obuhvaćeni ugostiteljski objekti, pansioni, sobe za izdavanje, suvenirnice i apartmani, a predmet inspekcijskog nadzora bila je provjera poštivanja odredbi Zakona o Poreznoj upravi FBiH, Zakona o doprinosima, Zakona o fiskalnim sistemima i drugih poreznih zakona.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: neposjedovanja odobrenja za rad, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i rada nacrno zapečaćeno je osam objekata, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Tijekom kontrola utvrđeno je da 21 porezni obveznik nije evidentirao promet u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima, da sedam poreznih obveznika ne podnosi porezne prijave i specifikacije za radnike, dok je obavljanje djelatnost bez odobrenja za rad izdanog od nadležnog organa utvrđeno u šest slučajeva.

Kod 14 poreznih obveznika zatečena su 21 neprijavljena radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti bit će izdana 44 prekršajna naloga prema novom Zakonu o prekršajima.

Aktivnost je proveo Mobilni tim Porezne uprave u kojem su učestvovali inspektori iz svih županisjkih poreznih ureda, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

(Bljesak.info)

Nema komentara

  • Zašto lud? Ja plaćam porez i time financiram rad javnih ustanova, uključujući i one koje oni koriste, a vjeruj mi, 90% ih zarađuje debelo više od tebe, i mene, i velikog broja građana ove zemlje.

 • Svi građani ove zemlje izuzev politicara i njihovih pulena su izlozeni torturi i zakonu ove drzave.Jebes ti drzavu u kojoj je političar lopov,kriminalac, i sve ono najgore sto se moze nekom adresirati.A kod nas je nazalost to tako.
  Nasi politicari osnivaju i posebne fakultete dza svoje supruge da zavrse fakultete u kratkom roku kad to nisu mogle nekada ni za duze vrijeme i te iste “fakultetlije” nam dolaze uciti djecu u skolama.Tako nesto se desava sada u Grudama u nopvoj medicinskoj skoli profesori ce biti sa regularno zavrsenom srednjom skolom al…Bože moj bitno je da si u stranci koja vedri i oblaci.
  Stoga INSPEKCIJO KANI SE SIROTINJE RADITE NESTO KONKRETNO

  • koje sirotinje, ovi u Međugorju imaju zgrade vrijedne milijune maraka a radnici im nisu prijavljeni i rade ko robovi, ne pametuj

    • Ja sam se osvrnuo samo na tvoju zadnju rečenicu, daleko su ovi u Međugorju od sirotinje. A što se tiče ostatka komentara o tome se ni ne isplati razmišljati, političare će i dalje bit lopovi i varalice i tko god misli da će ovi što tek dolaze bit drukčiji lud je, oni uče od stare bande i mogu bit samo gori.

 • Samo zatvaraj, nema veceg postotka kriminala u cijeloj drzavi od tog Medjugorja, postali su ruglo i sramota Hrvata Hercegovine, izrabljivanje radnika, maltretiranje, nitko nije prijavljen, porez se ne placa, prostitucija, droga, daleko je to od Boga.

 • za CC

  Nije to točno svugdje u BiH je jedno te isto..Bosna je drzava koju rastezu kao vuci svi podjednako a najvise oni koji bi ju trebali stititi i njegovati.
  Bosni bi kudikamo bolje bilo da raspusti sve ove koji ju “ČUVAJU” od prevelike “ljubavi” ju uništiše
  Danasnji politicari se bore za vlast da bi obogatili.U prvom mandatu oba+ogate i onda se i dalje bore za vlast da nebi zavrsili u zatvoru i tako u nedogled

 • da ovo je poligon za pokazivanje mišića inspekcije i tu se to odradi kako bog zapovida..ali u kontrolama poduzeća u ŽZH inspektori su bože sačuvaj..katastrofa su i to su naši inspektori a ne sa strane..cener po kontroli minimalno..a državi se piše deseti dio od toga..ludilo jer bi inspektorima trebalo poslati inspektore,pa opet njima inspektore..stvar je otišla u k…c i niko im ništa ne može.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.