Poraz Hrvatske u paklu Veszprema (20:18)

Hrvatska rukometna reprezentacija opet je poražena na neugodnom terenu u mađarskom Veszpremu, isto kao i prije četiri godine u sklopu kvalifikacija za Euro 2010. u Austriji.

Poraz izabranika Slavka Goluže (18-20) ipak nije nimalo tragičan niti sada kad se traže ‘vize’ za Euro u Danskoj sljedeće godine. Naši su dosad u skupini 4 pobijedili Slovačku i Latviju, a pobijedit će i osvetiti se u subotu Mađarima u prepunoj zagrebačkoj Areni. Ne treba sumnjati niti da će uspješno riješiti i ostale utakmice u skupini do kraja kvalifikacija i izboriti još jedan nastup na velikim natjecanjima.

Ova utakmica i pobjeda domaće momčadi neka im ostane kao poklon naših rukometaša za 80. godišnjicu igranja rukometa u Mađarskoj.

Po dolasku u užareno grotlo Veszprem Arene pred 6500 nabrijanih navijača najprije su srdačnim, gotovo fremetičnim pljeskom pozdravljeni Zlatan Saračević i Božidar Jović koji su bili na tribinama te Slavko Goluža kao bivši zaslužni igrači Veszprema. Tijekom predstavljanja Goluža je još jednom pozdravljen, jednako kao i Mirko Alilović koji trenutačno brani boje ponajboljeg mađarskog kluba.

Koliko je Mađarima bilo stalo do te pobjede bilo je vidljivo od samog početka. Protiv naših su pokunjenih lica izlazili zadnjih pet puta na velikim natjecanjima, uključujući i dva poraza na OI u Londonu i zadnji na SP-u u Madridu.

Od početka su ‘išli u kost’, no ni naši nisu uzvraćali ništa nježnije. Kako se igralo u obrani, najbolje će pokazati činjenica da je prošla trećina utakmice (20. minuta), a na semaforu je stajalo mizernih 4-4. Da su i jedni i drugi u obrani mogli nastaviti istim ritmom, utakmica bi završila smiješnim rezultatom 12-12. Tome su, osim dobrih obrana, doprinijeli i Alilović i Mikler u izvrsnim izdanjima na vratima.

Nije se, istina, do kraja nastavilo u istom ritmu, no opet su obrane odrađivale veći dio posla od indisponiranih napadačkih linija na obje strane.

Kad se sve skupa zbroji, naši nisu briljirali (Duvnjak jedan gol, Lacković bez pogotka), pobijedili su nas Mikler na golu i mađarska kopija Ivana Balića – Gabor Csaszar. (Sportske novosti)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.