Opada razina rijeke Neretve

Razina rijeke Neretve opada, a jutros u 9.30 sati na mjernom mjestu Carinski most u Mostaru njezina je razina iznosila 765 centimetara, kazao je Feni glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

Po njegovim riječima, u HE Jablanica-kota 268,09 m/n.v otvorene su četiri klapne uz protok oko 423 m3, dok je u HE Mostar -kota 77,10 m/nv protok oko 650 m3.

Što se tiče Stoca, razina Bregave iznosi 106 cm dok je njena pritoka Radimnja povećana za 5 cm. Dijelovi Jasoča (Ježeline i Trnovače) su pod vodom oko 2 ha, a Deransko jezero(dio Hutova Blata) povećano je za oko 10 cm i dalje je u porastu.

Na putnom pravcu Ćorije  – Derani – Svitava ima oko 40 cm vode pa je prohodnost otežana.

U Čapljini su tijekom noći djelatnici PPP obilazili ugrožena područja ispumpavali vodu u Gabela polju. Vodostaj rijeke Neretve kao i ostalih rijeka je i dalje u padu. Također, PHE- Čapljina i dalje neradi.

Razina Ramskog jezera je 595,21, dok je dotok 81,63 i u opadanju je u odnosu na jučerašnji dan kada je iznosilo 104 cm3. Voda i dalje ide preko preljeva. Sela nizvodno gdje prolazi voda od preljeva(Lug i Gračanica ) nisu ugrožena.

U protekla 24 sata nije zaprimljen izvještaj iz Operativnog centra Konjic. (Fena)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.